Diskuse

Proti větru.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J64a90n 93B27e63n10d30a

6. 9. 2013 11:57

Jsem rád, že budete kandidovat za ANO, držím palce.

0 0
možnosti
Foto

Tak poprvé s názory Ivana Pilného souhlasím;-)

0 0
možnosti
JH

Naopak. Používání peněz daňových poplatníků na soukromé projekty by mělo být z principu trestné . Stát ať staví silnice, školy nemocnice a platí policii, všechno ostatní ať financují soukromí investoři, kteří si sami nesou riziko za neúspěch. Úředník riziko nenese, proto nemá mít právo rozhodovat o cizích penězích.

3 0
možnosti
ČP

Když silnice tak proč ne železnice ? Proč nemocnice, když se tvrdí , že mají být soukromé ?

0 0
možnosti
Foto

Stálý růst ekonomiky je ryzí fikce. Copak se může motor vytáčet stále do vyšších otáček? Tohle je velký omyl jinak docela chytrých lidí. Mnohem spíše jde o zachování jakési rovnováhy. Pokud se má stále více a lépe vydělávat, pak prostě někdo nutně musí být na lopatkách.

3 0
možnosti
Foto

Neříká podobné věci sám :)

0 0
možnosti

nejsou jen problemy hospodarske a hladova zed ani hospodarske problemy resit nemela.

Problem dnesni doby je ekonomismus - nadrazovani ekonomiky vsemu jinemu. Tim cim byly drive fakulty teologicke, jsou dnes fakulty ekonomicke - nositeli paradigmatu.

4 0
možnosti
IH

navíc bych k tomu dodal, že z posledních let je nad slunce jasná jedna věc - ono to všechno funguje tak trochu jinak, než si pánové ekonomové mysleli,některé ekonomické dogmata z let minulých neplatí a všichni jsou překvapeni tím, co se to vlastně stalo...a všechno tomu dává korunu lidská chamtivost a touha po majetku, dokladem čehož je amerika a její hypoteční bublina, řecko a její dětinské podvody, španělsko atd.

5 0
možnosti
JP

Stát nemá podnikat. Protože žádní politikové ani Pilní nemohou vědět, co se má dělat. Do čeho investovat. oni si ovšem myslí, že to vědí - podobně jako Roosewelt.  Podle toho, co píše, bude pan Pilný sotva voličem Svobodných. Strana svobodných občanů nemá v programu státní investování. Aby stát mohl investovat, nejprve musí obrat o peníze občany, kteří by mohli investovat ze svého hlediska lépe.

3 1
možnosti
JP

Stát sice podnikat nemá, ale regionální monopoly (energetika, voda, kanalizace, svoz odpadu) by asi vlastnit měl. Regulace se neosvědčuje, konkurence prakticky neexistuje.

2 0
možnosti
Foto

K23a39r23e79l 69R14a82d94a

4. 9. 2013 8:55

Myslím, že hlavní průšvih u státních zakázek je v tom, že jejich užitečnost a následně efektivitu posuzují stejní úředníci, kteří si je vymysleli. Ti nikdy nepřiznají, že naše daně vyhazují do větru.

5 0
možnosti
Foto

Takze po precteni vas vitam mezi volici Svobodnych. Jsou tam sice male rozdily, ale hlavni tema je shodne...

2 1
možnosti