Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to reálný pohled na priority hospodaření státu.

Ovšem současná vláda je v levicové smyčce socanů a komunistů, což znamená převahu sociálního inženýrství na úkor používání zdravého rozumu.

Už deficitní rozpočet na příští rok, v době značného hospodářského růstu, nám celkem jasně prognózuje, jak problémové bude financování státu v době budoucí hospodářské krize.

Navíc nutnost neustálého dofinancování mnohých neefektivních a mnohdy úplně hloupých projektů na dotace z EU je další nesmyslnou zátěží. Obecně lze přínos dotací EU pro naši ekonomiku označit za velmi pochybný.

Pokud by finanční částka odváděná do EU byla alespoň z 90% efektivně investována doma, její přínos by zřejmě převyšoval přínos dotací EU, přestože jsou více jak dvojnásobné .

Např. bez rozmyslu vytvořená a postavená vědecká centra nejenže nic nepřináší, ale naopak je nutno je po dobu 5 let finančně dále dotovat ze státního rozpočtu, aby se nemusely vracet zpět dotace EU.

0 0
možnosti
Foto

Je otázkou, zda lze označit zvýšení objemu financí určených pro školství za investici, když jde toliko o splácení dluhů z minulých let.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS