Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako úspěšnou digitalizační akci vidím e-recept.

7 0
možnosti
ZD

Ten projekt začal ještě za Babiše. Dostal tím pádem solidní základ a proto může fungovat.

0 3
možnosti
Foto

duchprázdný článek, asi zadaný od Babiše

0 5
možnosti
ZD

Děti v jednom literárním díle měli svého Barbuchu, vy máte svého Babiše.

2 0
možnosti
JU

J10a59n 77U41r44b34á19n60e62k

29. 1. 2024 21:01

Jedna technická: do stroje Jáchym neměl hodit TO, ale HO. Alespoň tedy pokud se bavíme o onom českém filmu...

0 0
možnosti
JL

Pane Ivane Pilný. Pisete dobre. Jen zapominate, ze ctenari jsou obcane CR, kteri se vyznacuji lenivosti, nezajmem a neochotou ktera hranici az primo nenavisti, neco zlepsovat na vedeni statu.

Vy si musite uvedomits vasi digitalnim ukolem a s jeho precisnim vysledkem, ukradete obcanu CR tema, na ktere mohou nadavat, poukazovat na vladu at je leva ci prava, jaci jsou to lemplove a uklidnovat sve nervy mozna jeste vetsimi "vykaly".

Vite, ja si vzpominam jeste na dobu valecnou a listkovy system na vsechno, co denni potreba byla na rodinu. Jeden maly ustrizek techto potravinovych listku byl na deset deka cumlavych bombonu. Jeste v dubnu, tesne pred osvobozenim, jsem ty bonbony mohl mit. Byli pripravene u prodejce ke kteremu jsme chodily nakupovat. A nejen ty bombony, ale vsechno do posledniho dne okupace, jste dostal co jste na tech mesicnich listcich mel predepsano.

Snad je dobre dnes se zminit take o nasi Ustave. Preambule obsahuje rozdeleni CR na zeme.(Cechy, Moava a Slezsko) Ty uz nemame. Mame kraje. Pan Klaus s panem Uhdem opsali Ustavu z prvni republiky a basta. Jsou pod ni podepsani. Zadny obcanu s honosnym titulem se za 30 let nenasel, aby tu hrubku opravil. To dnes nepisi o statich uvnitr tohoto zakladniho zakona, ktery dovoluje okradat obcany nasi republiky vladami (leve ci prave) jiz 30let. Presne podle Ustavy CR.

Ach jo.....??!!

0 3
možnosti
Foto

Jinak: Myslím, že vývoj software asi nejlépe popisuje tenhle obrázek:

https://www.sandraandwoo.com/2012/11/19/0430-software-engineering-now-with-cats/

2 0
možnosti
JD

J37a53n 41D34o93u82š41e28k

29. 1. 2024 14:02

Za sebe jako za vývojáře říkám, že to poslední co bych chtěl dělat je přemýšlet jak má do čerta klientova aplikace fungovat a co má dělat. Mě zajímá to jak ji napsat aby dělala to co má a shrábnout za to prachy.

3 6
možnosti
Foto

Praxe projektů jako je Digitální Česko ukazuje, že nejhorším možným přístupem je svěřit digitalizaci ajťákům. Musí ji implementovat a podílet se na ní, ale neměli by vytvářet zadání a formulaci cíle.

Zdroj: https://pilny.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812353

Tuhle větu tesat do kamene! A ještě bych doplnil, že uživatelské rozhraní by měl spoluvytvářet i laik, a ne jen IT specialista. Příkladů, kdy to tak nebyl a skončilo to šíleně, bych mohl uvést dost.

17 0
možnosti
Foto

Ideálně spolupracující laik a ergonom.

5 0
možnosti
VF

Dobrý den. Stav vámi poptávané a kritizované digitalizace státní správy je poplatný katastrofickému marasmu v neokoloniální periferní gubernii ve kterou se přeměnil někdejší bývalý stát Československo. Řežby zájmových klanů o finanční koryta a pozice satrapů zahraniční korporátní plutokracie vedou ke spolehlivé devastaci jakéhokoliv racionálního řešení. Pokud jste byl, jak uvádíte šéfem zdejšího Microsoftu, tak jistě dobře víte, jakým způsobem, nejen vaše firma ale i ostatní, IT firmy získávají zakázky od byrokratického molochu státní správy. A možná i jak se dělí o získané prebendy. V minulosti provalené finanční aféry z oblasti aplikací IT služeb jsou jenom vrcholem ledovce skrytě probíhajících loupežnických aktivit na úrovních centrálních úřadů (ministerstev) i regionálních státních správ a útvarů. Vaše volání po nápravě mi přijde nejspíš jako cynická ironie pachatele a jeho volání chyťte zloděje.

6 0
možnosti
Foto

Ředitelé většinou vedou firmu, a odpovídají za to, aby prosperovala

0 1
možnosti
ZD

Jak hezky píše Jiří - důkaz, že to jde i bez Pirátů je zcela funkční EET. Jenže základní problém snad ani není neschopnost vlády/vlád něco zavést. Zdá se, že hlavním problémem je aktivní "nezájem" všech těch na které EET dolehlo. A jako jediné funkční a relativně rychle zavedené za Babiše se to stalo politickou záležitostí. Takže tlak postižených zdola a bezohledná snaha odstranit cokoliv, co se Babišovi povedlo se sešel v jednom šiku politické zakázky. Zdá se, že to přihrálo i dost hlasů pětizmatku. Pláč nad končícími hospodami díky EET se nějak neopakoval nad skončenými kvůli DPH v loňském roce a že jich bylo. Je to jako se vším - pokud budou trvat zmatky a chaos, dotud potečou potoky a řeky správným směrem. A je to jako s pomluvami na některé profese, nejvýstižněji vyjádřené heslem na lékaře: Lékař má zájem léčit, příroda uzdravovat. A to si lékařů vážím nejvíc z lidských povolání.

15 5
možnosti
JK

Řekl bych, že EET je spíše důkaz toho, že se nemá dávat slovo diletantům. A přitom by stačilo se podívat do okolních zemí a nevymýšlet prodělečný paskvil.

2 0
možnosti
MP

-napsal to už Hašek..."nic nepřepepřit, nepřehřebíčkovat a nic nepřeonovokořenit"..

2 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik