Diskuse

Euro/Neuro

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Referendum o euru je zbytečné, když všechny průzkumy ukazují, že ho většina obyvatel nechce.

A protože jsme se sice zavázali, ale nezavázali k tomu do kdy, tak bych ještě počkal.

Klidně dalších 20 let...

1 0
možnosti
ER

Dobry den pane Pilny,jsem svycarsky obcan a u nas mame nejmene 3krat rocne nejake referendum a to jiz mnoho let.Je to cast demokracie.Myslim,ze cesky narod neni dostatecne zraly.Vzdyt i politici a ceska vlada nevi co vlastne demokratie znamena.

0 0
možnosti
AK

Zajímavý názor.

A jak by se zralost pro referendum měla posoudit (podle jakých kritérií) a kdo by to měl posuzovat?

Jestli mám dost zralé maliny nebo jahody pro konzumaci poznám pohledem.

Ale zralost pro referendum? To opravdu nevím.

0 0
možnosti
Foto

R52o12m47a68n 74K12o77z21e25l

12. 2. 2024 18:33

Tak v podstatě se shodujete s ODS, kde Petr Fiala řekl, že závazek přijmout Euro není podstatný, když se situace dost změnila, jakoby partnerka někomu slíbila manželství a z něj se po letech stal alkoholik a zadlužil se a třeba paní Němcová chtěla pro přijetí eura referendum.

https://zpravy.tiscali.cz/nemcova-nechce-euro-nebude-platit-rekum-45169

4 0
možnosti
JT

J59i86r20i 17T23i89c88h61y

12. 2. 2024 16:46

Referenda jsou problematicka, be referenda je to rovnez problematicke. Zakladni otazka je, jak Eu pusobi na nasi suverenitu.

1 1
možnosti
JK

J25o95s93e19f 53K91u22b59e14š

12. 2. 2024 16:11

Referendum o přijetí eura bylo a odpověď byla ano. Při našem vstupu do EU zněla otázka: „Souhlasíte s tím, aby se Česká republika stala podle smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii členským státem Evropské unie? “ a součástí té smlouvy bylo mimo jiné i přijetí společné měny, žádnou výjimku jsme si v tom nevyjednali. Tečka konec šlus, domluveno, schváleno referendem, podepsáno presidentem republiky.

3 1
možnosti
Foto

Celý svět nám závidí naši CZK. Krásně jsme s ní vyhráli jednu z největších inflací v EU, hned za Maďarskem které euro taky nemá. ještě že ty samostatné měny dokáží před inflací ochránit? Nebo nedokážou? Vysvětlí mi to někdo?

1 1
možnosti
AK

Nevím o tom, že by nám celý svět něco záviděl, ale rekordní inflaci jsme nevyhráli, nýbrž získali díky současné vládě.

Ta na šílené ceny energií - které se pak promítly do cen vlastně všeho - reagovala pozdě a špatně. Zastropováním cen vysoko a na straně odběratelů.

Je úplně jedno jestli platíte nesmysly za energii v korunách nebo v eurech. Inflaci budete mít stejnou.

Euro - jeho kurz - ukazuje průměrnou sílu ekonomik zemí Eurozóny.

To třeba Německu vyhovuje a činí z něj exportního premianta, zatímco Řecko to ničí.

Nevyhovuje to velice ani Portugalsku a Itálii, ale nic moc s tím nemohou udělat.

Koruna - její kurz - odráží sílu české ekonomiky. Nemyslím si, že je třeba ji nahrazovat eurem a přemýšlet, zda nám to bude nevyhovovat jako Itálii nebo nás ničit jako Řecko.

2 0
možnosti
HH

Shrnutí:

EURO nikdy!!! nikdy!!!

Přijdeme o svojí SUVERENITU, kdy máme suverénně nejvyšší inflaci, úroky na půjčkách/hypotékách a krásný pokles kurzu, ale ČNB to má pevně v rukou!!!

Navíc, nechápu ty vzdechy podnikatelů a exportérů...kdyby platili kartou, tak to mají bez poplatku tu směnu...já v Chorvacku nic navíc neplatím, když tam strčím kartu!!!

1 2
možnosti
Foto

Nemáte tak úplně pravdu. Přijetí či nepřijetí je už nyní sice na politickém rozhodnutí, ale důležitá je situace a okolnosti. Tedy především jaká hodnota EUR/CZK bude stanovena, což bude nepochybně záležet i na celkové ekonomické situaci, která momentálně není příliš příznivá této invokaci.

BTW: Zmínka paní Šichtařové je spíše kontraproduktivní, protože on za posledních pár desítek let nevyplodila nic použitelného, spíš naopak.

3 2
možnosti
RC

1) referendum bylo

2) odpurci eura jsou mimo. Je nesmysl rikat, ze euro nesmime prijmout - tim rikame, ze nedrzime zavazky, jsme neduveryhodni.

3) odpurci eura by meli rikat, ze je potreba zahajit jednani o vyjimce pro euro, pripadne o vystoupeni z EU. Cokoliv jineho je problem bodu 2)

4) Vase puvodni hnuti - ANO - jede klasickou populistickou politiku. Nejednaji ferove, nejprve euro chteli, ted zas nechteji, protoze jim to vyslo v pruzkumu.

5 10
možnosti
Foto

Jaké referendum bylo?

3 1
možnosti
JK

Už asi tady bylo všechno euro/neuro. Zafixováni na 27 Kč po dobu vic než 3,5 roků ,vyšší inflace než ezóna , snížení úrokových sadzeb ČNB o 0,5 % kde se dá očekávat zvýšení kursu €/ 25 a víc kvůli oživení hospodářství protože hdp nevykazuje požadované cifry . Strany plkají o přijetí či nepřijetí €. Nejvíc mě pobavil europoslanec Vondra kerý pŕirovnal přijetí € k sádře na noze kerý pobíra jako eposlanec plat v € . Prosím vás Odska poděkujte pánu europoslancu za dobře udělanú práci v prospěch České republiky ,nominujte mladšího,protože Pirstan vás převálcuje .

1 1
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik