Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není sporu, že společnost rozdělujeme my sami, už jen proto, že společnost je námi tvořena. A my jsme jedinci s různým IQ, schopností empatie, výší ega, mírou sociopatie apod.

Druhou věcí je existence virtuálního prostoru, kterým se šíří tisíce lží a fake news, které cíleně napomáhají rozdělování společnosti. Některé lze odhalit lehce, některé jsou velice sofistikované, zejména když jsou generovány z trollích farem nebo AI.

Dříve jsem na takové maily "Přečti si to, než to smažou" reagoval a protiargumentoval, ale je jejich tolik, že bych nedělal nic jiného.

Každý také má jinou představu o diskuzi. Nezapomenu, jak jeden "diskutující" ve své reakci neuvedl jediný věcný argument, ale přes půl strany nadával názorovému oponentu do převlečeného komunisty, bláznů, fanatiků, fašistů ..... Je marné s takovými lidmi vést diskuzi, protože jiný názor považují za útok na svou osobu.

Rozdělení společnosti navíc podporují sami politici, kteří veřejně pohrdají pojmy jako morálka, čest, pravda apod.

0 0
možnosti
Foto

Nerozdělená společnost by byla strašná nuda. Stejně jako zdejší diskuze, dokud do ní nevstoupí opačně uvažující.

2 0
možnosti
Foto

Zejména, když se jeden dostane do té části společnosti, která drží v rukou otěže.

0 0
možnosti
Foto

J78i12r33i 88C59i54z

16. 2. 2024 9:44

Moje zivotni zkusenost je takova, ze sport na chvili soupere rozdeli, ale jakmile se piskne konec jste opet normalni kamaradi a podate si ruce. Nekdy jsme se pomlatili se souperem, dokonce i v kabine to obcas slo na box, ale pak pristi zapas vsichni tahli za jeden provaz, protoze rozhadany mancaft je velmi snadnym souperem. Tady v diskusnich prispevcich jsou videt lidske charaktery, kdy casto dusevne nemocny se snazi agresivne napadat kohokoliv s trochu jinym nazorem. Ted jsem si precetl prispevek diskutera "Hezky den" a ten nikdy nemuze spojovat lidi, ten muze jen hrat na strunu nenavisti. Takovemu bych pral pouze "Hnusne dny" i kdyz to neni krestanske. Zcela jiste nikdy zadny sport nedelal, protoze ten vede k fair-play, coz je pro nej zcela neznamy pojem. Ale on neni sam, kdo se tak v diskusi projevuje.

3 0
možnosti
PV

Je velmi težké vidět blízké lidi podléhat nesmyslům kolujícím na internetu, ale je ještě více vysilující zjistit, že i přes dodané důkazy vyvracející tyto nesmysly, jim to prostě vyvrátit nejde. Jeden z toho upadá do letargie a snaží se pak víceméně rozhovorům na toto téma vyhýbat.

Co se týče těch knih a chování jejich čtěnářů - vždy se najdou takoví, kteří ctí své svaté knihy naboženství či "náboženství" tak nějak fanaticky.

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Příkladem takových knih byly Komunistický manifest nebo Mein Kampf. Rozdělující atavismy nenávisti nebo přízně jsou biologickou součástí Homo sapiens a v jisté fázi historie byly nezbytnou psychickou výbavou potřebnou pro přežití. Rozdělenost a rozdílnost jsou základní charakteristiky trvalé a nezrušitelné stratifikace lidské populace osídlující planetu a jsou hlavním zdrojem individuální i skupinové nespokojenosti, stresů a napětí. Tyto faktory podmiňují společenský pohyb a jsou zdrojem veškerých revolucí a jiných sociálních bouří a revolt. Základem je vždy spor o rozdělování majetků (bohatství) a sdílení blahobytu resp. životní úrovně. Viz např. Thomas Piketty (1971) - Capital in the Twenty-First Century.

Důsledkem erupcí elektronických komunikací se svět zmenšil na úroveň rozhádaného pavlačového činžáku. Veškeré elektronické platformy umožňují náhlou obří redundanci výlevů všeho druhu, které si zahlcený konzument většinou nemůže nijak ověřit. Přitom způsoby ovládání světa a zde se vyskytující poluplace jsou tisíce let stále stejné, postavené na machiavelistické manipulaci davů. To co dnes vidíme jako rozdělený svět nárůstem vulgarit, agrese, bezohlednosti a pokrytectví je elekronickými fomami komunikace v relativní anonymitě pouze zesílený a zcela obnažený pohled na chování lidských smeček, které zde skrytě funguje od počátku světa. Nářky nad rozděleným světem, nad rozdělením a rozdělováním společnosti je ve skutečnosti jenom manipulativní póza. Jsou to krokdýlí slzy eskamotérů, kteří si přisvojili právo cejchovat všechny, kteří ten jejich (zaručeně nejsprávnější) názor nesdílejí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik