Tak ty fake news musí být natolik inteligentní nakolik jsou inteligentní jejich adresáti.

Pokud je někdo schopen uvěřit, že si musí vybrat všechny peníze z konta, protože si někdo na něj vzal úvěr (možná dovedu pochopit, že by to ještě někdo v ohromném rozrušení udělal), ale naházet je současně do bitcoinmatu (aniž by většina postižených věděla, na co vůbec slouží) a nenechat si je raději doma, tak bohužel u některých lidí nepomůže vůbec nic.

A to nemluvím o předpokládaném směru, kdy nějaká osobnost (politik, herec) začne vykládat na deep fake videu něco o nějaké výhodné investici. Většina lidí si sice řekne, proč by to dělal, ale tahle videa už mohou být uvěřitelná pro jen těsně podprůměrně inteligentní jedince a nebude se to týkat jen těch vyloženě hloupých - zvlášť předpokládám výrazné ovlivnění politického boje, protože někdy jsou politici schopní natočit takové nesmysly (viz. Nutella), že už se stírá rozdíl mezi tím, co je člověk schopen na první dobrou pochopit jako fake.

Foto

J11a38n 60Š19i30k

8. 3. 2024 10:10

"A je to tu znovu, banky mají problémy!" Markéta Šichtářová, podle jejích poplašných bankovní apokalypsa proběhla několikrát. A kolikrát nás již zasáhly ruské jaderné rakety, tak o tom tady píšou pořád dokola někteří Chcimíři...Hezký den

MB

Fake news jsou problém.

Třeba opakované zprávy, že očkování proti kovidu, aplikované do svalu, navodí kolektivní imunitu proti respiračnímu viru.

Nebo prohlášení náměstkyně Vašákové, že postvakcinační imunita je robustnější a dlouhotrvající, na rozdíl od postinfekční imunity.

Nebo prohlášení, že proti nemoci je možno nechat se očkovat už pár dní po negativním testu.

Případně informace, že výsledek pomocného diagnostického testu automaticky znamená probíhající infekci.

Jejda, těch fake news bylo.

  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik