Diskuse

Elity.

AT

Obávám se, že každý si pod slovem "elita" představí někoho úplně jiného a i to vnímání je pokroucené směrem, daným světonázorem dotyčného.

Já si myslím, že vytipování našich elit, včetně zhodnocení jejich přínosu proběhne až dávno po jejich smrti a velmi pravděpodobně i po naší.

Přeji Vám pěkný den.

Foto

J19a28n 32Š18i47k

25. 3. 2024 9:58

Elit máme dost, jen je média málo propagují, pro ně je lepší dávat do popředí lumpy, kvůli čtenost a sledovanosti. Je smutné, že tak málo lidí se zajímá a propaguje dobré věci i lidi. Taky záleží co si pod elitou představujete. Pro mě třeba patří mezi elitu mladý podnikatel, který prodává boty. Nebo manažer v sousední firmě, který léta tvrdě pracuje a získává pro majitele zakázky a ktery převzal krachující divizi firmy, dovedl ji k zisku a zachránil desítky pracovních míst. Taky voják, který na zahraniční misi zachránil život několika desítkám vojáků cizí armády. Nebo vědec, který pracuje na vývoji umělé inteligence a je nesmírně respektovany v zahraničí. Taky spisovatel Nebo scénarista, který se lacině nepodbízí a vnáší do života lidem náměty na zamyšlení. Elit máme dost a dost. Jen se o nich neví. Hezký den

Foto

Za prvé je třeba pochopit, že nikoliv vykořisťování,byť demokratické, ale soukromý majetek, výroba a dobrovolná směna jsou jedinými zdroji lidské civilizace. Na straně druhé to vyžaduje psychologicky hůře akceptovatelné pochopení základního sociologického vhledu, že péče a ochrana ekonomiky založené na směně a soukromém majetku vyžaduje jako svůj sociologický předpoklad existenci a dobrovolné uznání ‚přirozené elity‘ – nobilitas naturalis.

  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik