Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

RumBum

7. 2. 2011 22:28
pravidla anglicke gramatiky se vejdou

na korepondencni listek ...  ale vyjimky  vydaji na nekolik knih.

Tak nejak je ten citat cely.:-)

0 0
možnosti
RK

krakra

4. 2. 2011 12:21
Pilný

Dobrý den pane Pilný

K nejan Vaší účasti ve Dni D bych chtěl říci že se tam snažíte lidi pokud možno shodit místo toho abyste jim pomohl, nejdříve se zeptáte na to zda má exkluzivitu pro náš trh, když má tak na to jestly je ta věc originální, a když je tak si vymyslíte další nesmysl abyste konkrétního člověka mohl potopit.

Bylo by více užitečnější kdybyste se snažily více pomáhat.

0 0
možnosti
R

roman036

3. 2. 2011 14:50
Pěkné. Podobných nesmyslů

jsem slyšel fůru. Sen, jít si za snem......... Problém je, že lidí kteří by vymysleli něco převratného, něco o co bude doopravdy zájem je na celé planetě strašně málo. A u nás ještě míň. Mám pro vás špatnou zprávu. Né sedmdesáti, ale devadesáti procentům se to nepodaří. A proč špatnou? Protože málokdo z nich se dokázal zmátořit. Není to tak dávno co se otec naší sousedky zastřelil. Proč? Nevyšel mu business. Dlužil. Zkusil to znova a zase nic. Propadl zoufalství. Jeho podnikání spíš připomínalo hrací automat. Nakonec dluhy narostly do obřích rozměrů a nebylo úniku. Příjmy nepokryly ani úroky.

0 0
možnosti
A

antizelenka

5. 2. 2011 8:16
Re: Pěkné. Podobných nesmyslů

máte pravdu Romane, nevěřte nesmyslům o snech, o tom, že musíte na sobě pracovat a celý život se snažit ,

choďte do hospody, nadávejte na diskuzích, dělejte práci která Vás neuspokojuje ani nebaví - a budete mít přesně to co si zasloužíte

Váš život

0 0
možnosti

Pančelka

3. 2. 2011 13:24
Angličtina

Chce to dva korespondenční lístky a vejde se to, pokud se člověk nebude moc patlat s průběhovými tvary. Jinak souhlasím, pravidla podnikání jsou jednoduchá, jen bych přidala, že v téhle zemi je ještě nutné aby byl člověk velmi ohebný, co se týče páteře a velmi vyfutrovaný, až bude jednat s úředníky o zakázkách, a velmi velmi vyfutrovaný, až se bude snažit dostat do nějakého toho business clubu, aby teda měl ty kontakty, že. Anebo IQ nad 130, v business clubu Mensy se myslím nic neplatí, zatím. Taky by to chtělo milou tvář, společenskou správnou slizkost, žaludek a správný úder golfovou holí.

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

3. 2. 2011 10:01
největší pravda je v té větě

o pupeční šňůře. Vím, o čem mluvím - podnikám dvacet let. Jinak - den D sleduji s velkou oblibou a ještě jinak - úplně normálně lidsky zdravím. JK

0 0
možnosti
ZK

SID09

3. 2. 2011 7:52
Pane Pilný

Nevím co těmi hraběcími radami chcete říct. 

Většina podnikatelů v této republice je pouze podnikateli z  donucení.  Jsou nejrůznější obchodní zástupci, naháněči nevýhodných pojistek, přímých nákupů,  zbytečných reklam a dělníci, kteří pracují v tkzv. Schwarz systému.  

Je mi jasné, že z vaší pozice  -  Prezident Tuesday Business Network, předseda představenstva jednoho z největších okrádačů obyvatel a podnikatelů - Český Telecom, znáte spíš jen úzký okruh vyvolených podnikatelů, kteří mají státem, či  privátními firmami přidělené dlouhodobé lukrativní zakázky. Život oněch 70 % podnikatelů o kterých píši já, je denním bojem o holé přežití. Pokud se těmto naskytne příležitost stálého zaměstnání, tak po něm skočí všemi deseti, protože na tkzv. podnikání prostě vůbec nemají a mnohdy je to od zaměstnavatelů jen skrytá forma  zaměstnání, kde není zaměstnavatel zaměstnanci povinen platit vůbec nic.

0 0
možnosti
U

uz_se_nemuzu_dockat

2. 2. 2011 18:39
hmm

napiste prirucku jak podnikat v EU-socialismu, jak byt jasnovidcem jestli zrovna muj konkurent nedostane 100 mil dotaci a bude trvat min 5 let nez ji prosustruje a ja se budu moci zase spolehnout na nabidku a poptavku na zaklde trzniho principu, dekuji

0 0
možnosti
VT

Johyn

3. 2. 2011 7:23
Re: hmm

Naprosto přesně. Co Vám seberou na daních to dají formou dotací rozhodnutím úředníka Vašemu konkurentovi. Takže Vy si třeba platíte z části svých daní svého konkurenta, který má lepší známosti a styky nežli Vy. To je logika.  Navíc jsem přesvědčen, že při rozdělování také jistě neco kápne mezi ty co rozhodují.

0 0
možnosti
SS

sovjetskij sjekundomjer

2. 2. 2011 18:10
a také, slyšte, jeho zaměstnance!

;-D

Ano, a ti mu musí líbat ruce. Zaměstnance živí především JEHO práce za kterou dostává mzdu (dle potřeb trhu), díky níž zaměstnavatel generuje zisk. Už s tou agitkou přestaňte. Takovéto krátké a plytké články, podpořené relativní známostí vaší osoby, které snad mají sloužit jako nějaká vábnička na váš kurz jsou ubohé... A ještě si dáte do popisu blogu, že se snažíte na věci nahlížet s nadhledem. Naopak. Vaše dva výtvory jsou jasným důkazem toho, že na svět nahlížíte pouze skrz své "podnikatelské" brýle. Rv

0 0
možnosti
A

antizelenka

5. 2. 2011 8:03
Re: a také, slyšte, jeho zaměstnance!

nazdárek soudruhu,

odkud se  berou peníze ???

že by z nebe? nebo od státu ?;-D

0 0
možnosti
JK

j.kotlin

2. 2. 2011 17:27
Pane kolego,

ano, v podstatě by si měl každý začínající podnikatel uvědomit pár základních pravidel a podnikatelských dogmat. Podnikatel je nositelem inovace a zejména rizika. Jak už mnozí známí ekonomové poznali (Keynes, Schumpeter), podnikatelé jsou (tedy malé a střední podniky) jsou pilířem ekonomie každého státu. Je tedy s podivem, že jim ze strany státu (myslím ČR) není věnována větší péče a podpora. Tedy ne v takové míře, jak by zasloužili. Byrokracie, snížení administrativní zátěže, průhlednější systém veřejných zakázek, pobídky atd. jsou nutné a bez nic se procentuální pravděpodobnost 70% (někdy uváděno i více než 85%) krachujících prvních podnikatelských počinů nepodaří snížit. I když všechno zlé je k něčemu dobré a chybami se člověk učí.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

2. 2. 2011 16:51
v zásadě máte pravdu

vždy je potřeba počítat s tím, že mi vyjde ten byznys plán, který jsem původně vůbec neplánovala. Heslo: Všechno je jinak.

Ale někde se začít musí. A člověk musí vydržet neúspěch a občas pocit, že by radši šel kanálama.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik