Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pefben2

8. 2. 2011 10:20
Velmi cenné

Tentokrát Vám musím vzdáti hold. Hezky napsané a (promiňte ten výraz) užitečné! R^

0 0
možnosti

zuzana.vrzalova

8. 2. 2011 9:39
http://zuzanavrzalova.blog.idnes.cz/

Pane Pilný,

Málokdy dávám karmu a ještě méně píšu do diskuze, ale tohle bylo fakt krásný a upřímný psaní, po ránu lepší než moje kafe (a to je hodně dobrý!) :-)

Přeju pěknej den a spoustu úsměvů kolem Vás

Zu

0 0
možnosti

Uč se nebo skončíš jako editor !

8. 2. 2011 8:55
Také pomáhám nemocným a postiženým

už dlouhá léta, v podstatě od doby, co pracuji. Pomáhal bych i víc. Bohužel mi spoustu z toho, co bych byl ochotný dát jako pomoc těmto lidem, sebere státní hydra, aby to přerozdělila zdravým líným nemakačenkům - voličům jisté oranžové strany.

0 0
možnosti

J i ř í

8. 2. 2011 8:17
Ještě lepší řešení

než zapojit do pomoci srdce (i když to taky), je volit politiky, kteří mají srdce (i když těch moc není). Pomoc postiženým přece musí v první řadě zajišťovat stát. Stačilo by třeba, aby část daní mohl každý nasměrovat na tyto účely, jak je v civilizované cizině běžné.

0 0
možnosti

Politici to myslí upřímně

8. 2. 2011 8:52
Re: Ještě lepší řešení

Přesně tak R^ Kdyby byli politici normální a opravdu by jim šlo o chod státu, tak by šlo nastavit, aby si každý mohl dobrovolně vybrat, zda část peněz odvede státu nebo dá přímo na charitu, na vzdělání, či na kulturu. A ten odpočet by mohl být mnohonásobně vyšší, než jak jsou dnes ty směšná 4%.

0 0
možnosti

Samboush

7. 2. 2011 23:37
Souhlasim.

I kdyz byla krize a ucastnim se na investicne narocnem projektu, snazil jsem se udrzet uroven daru a pomoci jako v dobe kdy to byla brnkacka. A nebylo to jednoduche.

Trosku(dost) mne pak mrzi kdyz se doctu , ze  Lukacovic presunul Seznam.cz na Kypr aby tu nemusel platit.

Na jednu stranu tu vidim aktivitu podnikatelu smerem k apelovani na stredni tridu ohledne ekonomickeho chovani a zmenu navyku a pak tu jsou taci, kteri v dobe situace v jake CR je, v dobe reforem zdrhaji.

Zajimal by mne Vas nazor konkretne na ten Seznam. Ktery byl vybudovan tvrdou praci  p Lukacovice, jeho partneru a zamestnancu, ale zaroven byl vybudovan na klikani obcanu CR. 

 Tzn mel by se obcan chovat zodpovedne i v techto pripadech a brat ohled naprikald pri pouzivani sluzeb na chovani vlastniku? ..Diky.

0 0
možnosti

Politici to myslí upřímně

8. 2. 2011 8:49
Re: Souhlasim.

Nevám, co si myslí autor článku, ale musím reagovat, neboť na takové pomýlení ve vašem komentáři se nejde jen tak dívat. Že někdo přesune sídlo firmy do ciziny, v rámci legální daňové optimalizace, to je čistě jeho věc a normální způsob podnikání. Takových firem se sídlem v cizině je v ČR asi 10 tisíc a když se vám to nelíbí, tak byste nemohl nakupovat ani v Alze, či jezdit se Student Agency. CO má se sídlem firmy co dělat "zodpovědnost" za ten bo.rdel v ČR? 8-o

-

Kdyby např. daňový poradce viděl vaše daňové přiznání a nabídl vám, že místo 100 tis. na daních byste mohl zaplatit jen 50 tis., tak byste ho odmítl a raději "zodpovědně" s ohledem na stav v ČR platil dobrovolně těch 100 tisíc? ;-D

0 0
možnosti

hahoc

7. 2. 2011 18:16
Voda či víno?

Na den D se vcelku rad divam, i kdyz 99% budoucich podnikatelu z tohoto poradu nechapu- popisou tam svuj napad a nevi, ze Cesi jsou vycuranci, ktere jim ten napad pres noc ukradnou:-)

Nicmene i ten porad s byvalou pacientkou jsem videl, ale nejak si nevzpominam, ze by nektery z investoru tam vlozil sve penize bez urocne, tedy pouze za ucelem pomoci ci snad dokonce daru.

Tak tedy pane Pilny, penize nebo srdce?

0 0
možnosti

kali.czz

7. 2. 2011 18:30
Re: Voda či víno?

pokud si dobře pamatuji, tak pan Pilný už tehdy věděl, že to nebude něco na čem vydělá. Poznal jsem to i já, že to není investice století.

0 0
možnosti

petrph

7. 2. 2011 16:44
tady bohužel není řečeno

Kdo je to ta firma,která to dává ze svého.Řekněme že je to soukromník.Ano, firma Josef Vopička a syn dává na charitu 100 000 Kč.Čímž je řečeno, dejme tomu,že Vopička senior nebude moct jen tenhle rok s manželkou na dovolenou, a Vopička junior si nekoupí  auto,oba se toho zřekli ve prospěch charity. Fajn a díky jim.

Jenže, většina firem jsou akciovky, s velkým počtem akcionářů.Ale o penězích (na marketing, i nepřímo na charitu) rozhoduje management, možná společně představenstvo.Ale ti to ze svého platit nebudou.Ani generální ředitel ze svého statisícového platu, ani představenstvo ze svých odměn. Kdo to zaplatí, budou akcionáři, a těch se nikdo neptá. Řekněme že firma XY má tisíc akcionářů a dá na charitu milion.Už se nikdy neřekne, že těch 1 000Kč dal vlastně akcionář pan Vopička co vlastní 1akcii , kterému se tím pádem nevyplatil jeho podíl na zisku, a nemůže si třeba  koupit na zimu kabát..

0 0
možnosti

buxus

7. 2. 2011 16:56
Re: tady bohužel není řečeno

Velmi hezky vysvětleno. Když jsem byl zaměstnán u jedné nepříliš úspěšné firmy, tak jsem byl svědkem, jak tam zahraniční manažer křičel na finančního ředitele: "Až budeme v zisku tak snad můžete na charitu něco dávat, ale v situaci, kdy bychom "handout" potřebovali spíš my, tak si uvědomte, že tím okrádáte akcionáře."

0 0
možnosti

Urb - Ledorubom v Meksike

7. 2. 2011 16:30
Byla by škoda, kdyby lidé o Vaší charitě nevěděli

0 0
možnosti

Politici to myslí upřímně

7. 2. 2011 16:11
Moc pěkně napsáno, jen mne napadlo...

...že to zamyšlení - "...zapojte do své pomoci své srdce. Prospěch z toho budou mít nejen ti, kteří pomoc potřebují ale hlavně vy sami." - nemusí platit jen pro charitu, ale obecně pro celý ŽIVOT, tj. zapojte do svého života a do každé vaší činnosti své srdce ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS