Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

27. 4. 2011 11:49
Jenom bych opravil

Optimismus není o (ne)dostatku informací.Optimismus je o schopnosti jedince na ty  informace reagovat.Kdo(se sebou)nic nedělá,pro toho jsou optimistické  informací zdrojem euforie,zatímco pesimistické informace zdrojem deprese,aniž by na něj ty informace musely mít nějaký přímý vliv,jde o čistě duševní proces(dejme tomu  když vyhraje jeho sportovní tým).

Kdežto,kdo je schopen na informace reagovat,umí je rozdělit na ty, na které nemá  vliv(a nemusí se jimi tedy zabývat),a pak na ty na které reagovat dokáže a umí je využít ve svůj prospěch,ať jsou optimistické či pesimistické.

Kupříkladu,u zmíněného sázení může informace že jeho tým prohrál být podnětem aby si příště vsadil proti němu.Pokud je informace že vláda zvýší  daně, může to být pro něj podnětem,aby třeba nakoupil ještě před zavedením té daně,nebo vyvedl peníze  do daňového ráje, atd.

Něco ve smyslu knihy "Bohatý táta,chudý táta". Ovšem, pozor nestačí si tu knihu koupit a přečíst,ale skutečně být podle ní vychován

.

0 0
možnosti

varix

27. 4. 2011 15:37
Re: Jenom bych opravil

Naprostý souhlas. Ono se tomu také někdy říká pozitivní myšlení. To není to samé co optimismus. Na toto téma existuje i dost literatury.

Co je hlavní, to je nepropadnout pesimismu a nezačít závidět všem úspěšnějším, aniž bych se pokusil s tím svým vlastním osudem něco dělat. Ono i z těch průšvihů, které člověka potkají se dá vzít něco pozitivního. Např. to, že se poučím a vyvaruji se pro příště té samé chyby.

Lidem, kteří jsou schopni pozitivního myšlení se rozhodně žije snáze, než těm, kteří se neustále sžírají závistí a nenávistí. Je dokonce i lékařskými výzkumy dokázáno, že lidé, kteří žijí jen silnou nenávistí, snáze podléhají chorobám.

Těm, kteří tu spílají lidem s jinými názory bych doporučil, aby si něco přečetli o pozitivním myšlení. I když se obávám, že u nich to bude asi jen házení hrachu na stěnu!

0 0
možnosti

Stará kára

27. 4. 2011 10:02
Fakt???

   A co ti všichni naštvaní na cokoliv? Od sestavení vlády, přes úsporná opatření až po podporu té či oné energie?

   Pravda: mají informace, ovšem účelově zkreslené.  Jsou to tedy pesimisté (rozuměj: řvouni) proto, že mají dostatek informací?

   Nikoliv: jsou to pesimisté proto, že mají informace nesmyslné. Což jsou informace nulové.  Takže i pesimismus ne nedostatek (kvalitních) informací.  Přesněji: zejména pesimismus je to, co je vyvoláno nedostatkem kvalitních informací.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS