Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

ondra slanina

12. 6. 2011 22:39
Dlouho mě nic tak nevytočilo,

jako tento blog. Obvykle se k podobným žvástům nevyjadřuji, ale toto je skutečně moc. Jinak si opravte chybu v autor info, chybí Vám tam písmeno. Pokud se chystáte psát knihy tímto způsobem a v podobném tónu, tak doufám, že máte dost peněz. Jinak za Vás i za sebe, buďme rádi, že je demokracie. PS: Magistra jsem dokončil loni a byl jsem i na stáži v zahraničí. Jinak pozdravujte na trhu práce;-)

0 0
možnosti
JS

sCZECH

12. 6. 2011 23:29
Re: Dlouho mě nic tak nevytočilo,

no to jste se teda ale moc nevyjadril

0 0
možnosti
JK

Karoulec

12. 6. 2011 22:09
Tento člověk je zcela mimo realitu.

0 0
možnosti
ZO1

Zálohovaný obal 10

12. 6. 2011 21:50
Už nepište !

A pokud možno,už nepište vůbec;-D

0 0
možnosti
JK

Karoulec

12. 6. 2011 22:08
Re: Už nepište !

Ach pozor! Já byl za podobný názor napomenut nějakou zdejší zagorkou jménem "parlost 18".  

Ale Vy máte pravdu.

0 0
možnosti
KT

Ježikača

12. 6. 2011 19:28
ano.

bohužel, když nastavíte dítěti dnes takto hodnotový systém, setkává se povětšinou s údivem až výsměchem spolužáků. z kantorů to ocení jen fandové (je pohodlnější vyslechnout po sté vlastní interpretaci obsahu díla, než se přít s žákem o odlišné hledisko). ale bylo by to krásné.

0 0
možnosti
ZV

craki

12. 6. 2011 18:28
Proc ne karma

Proc jsem nedala karmu? Asi proto, ze nesouhlasim s vami nastinenym nazorem, ze bakalari jsou nepouzitelni... Jsou, a leckdy mozna casteji, nez jakykoli magistr.... Samozrejme zalezi na tom co studuji a jak jsou do dane problematiky zapaleni, a hlavne - jake maji vedeni a motivaci... A k vami popsane situaci ohledne bakalarske prace vasi dcery - opravdu by me zajimalo, na ktere skole ji psala.. Na me, dnes uz byvale, byly bakalarky mnohdy na lepsi urovni, nez diplomky, protoze ti lidi, vcetne me, dana problematika zajimala a v dnesnim svete vysokych skol neni obvykla (dane)....

K tomu, ze maturant neumi podle vas precist a pocopit pribalovy letak k leku se vyjadrovat radsi nebudu... Kdyz clovek necte, at uz dobrovolne nebo povinne, tak tomu textu proste nerozumi at je maturant, nebo ctyricatnik, co pracuje na pasu....

0 0
možnosti
MV

synli

12. 6. 2011 15:26
Ignorance

Mezi bakalářským a magisterským studiem je jeden velice zásadní rozdíl. Zatímco bakalář má být pouze praktik, tak magistr má být praktik a k tomu ještě teoretik - studuje také skoro dvakrát déle a každý magistr je dnes zároveň i bakalář (první stupeň studia). Tudíž je jasné, že nároky na bakalářskou práci jsou menší než na diplomovou práci (kde je již nutno vyjádřit vlastní názor a dojít k něčemu alespoň trochu novému).

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

12. 6. 2011 15:40
Re: Ignorance

máš to pomatené... bakalářské studium není praktické - to by jinak nebyly praktické VOŠ a nechtěli zavádět "praktické bakaláře". Studium u magistra není dvakrát delší a, epouze o 1,6 delší... a rovněž není pravda, aby jsi nutně za každých okolností před magistrem byl bakalář. Existeje totiž dost škol a oborů s neděleným studiem.

Nároky na baklářskou práci jsou jak kde - viděl jsme magisterské práce, které bych nevzal ani jako seminární esejRv

0 0
možnosti
JH

jirha

12. 6. 2011 12:15
Hm Hm

a to píše bývaý předseda představenstva telecomu a zakladatel českého Microsoftu.

Což takhle trošičku sebereflexe. Co jste vy podpořil jako investor nakolik vaše moudrá slova řídí to co sám děláte? Proč vaše dcera studuje v Anglii a ne tady, proč se nezasadíte o vznik kvalitní české vysoké školy?

Dalo by se vyčítat víc ale otočme to. O co mají firmy zájem? O odborníky v žádném případě to jsou totiž potížisté. Téměř nevzdělaný dovolím si říct polopitomý kreativec který je ochoten kývat na jakýkoliv žvást vedení společnosti to je to co se hledá.

V populacei je 2% géniů (to bych pochyboval myslím že je :-) nás míň) až z nich vysoustružíme tu elitu tak je odložíme do výzkumáku za 25 hrubého a budeme se jim posmívat jak jsou pro život nepraktičtí.

V populaci je asi 20% pracantů přesto platíme ty kreativce a paracanty přetěžujeme a říkáme furt dokola ta klišé. Když si neumějí říct o mzdu je to jejich chyba. Ne společnost je nemocná a ti co by mohli udělat změnu jen mentorují.

0 0
možnosti
MP

sem tam

12. 6. 2011 12:45
Re: Hm Hm

Naprostý souhlas. Bohužel se obávám, že už se neuzdraví. 

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

12. 6. 2011 11:29
pěkný článek

R^ Plně s Vámi souhlasím. Není to však jen problém ČR, ale celé západní Evropy. I když situace ve vzdělávání a v úrovni absolventů se v růných zemí liší. A hlavně uvnitř zemí jsou velké nrozdíly mezi lidmi a jednotlvými školami.

Zajímavé je, že i zdraví člověka statisticky souvisí se vzděláním a inteligencí. Výzkum v Nizozemsku ukázal, že inteligentnější  a vzdělanější žijí déle. Obecný názor je, že to pravděpodobně souvisí se stylem života. Takoví lidé jsou často bohatší, méně kouří, vyskytuje se mezi nimi méně alkoholismus, kupují si (mohou si dovolit si koupit) častěji kvalitní a zdravé potraviny atd.

V médiích v NL již léta probíhají kampaně, které se snaží lidi přesvědčit, aby se více vzdělávali, méně kouřili, pili atd., že jim to zkvalitní život. Jisté výsledky se již dostavili, např. kouření (hlavně mezi muži) kleslo, neboť mnozí pochopili, že kouření skutečně (statisticky) škodí.

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

12. 6. 2011 11:41
Re: pěkný článek

V NL má již skoro každý přístup k rychlému internetu (internetová síť v ČR je asi také dobrá). NL vláda podporovala, aby tomu tak bylo. Průzkum však ukázal, že inteligentní a vzdělanější internet často používají k získávání informací a dalšímu sebevzdělávání. Zatímco méně vzdělaní a chudší hlavně na "social networks" (facebook, hyves atd.) a počítačové hry.

Můj závěr mimo jiné z tohoto je, že chytří a bohatí se stávají chytřejšími a bohatšími a méně chytří a chudí se stávají hloupějšími a chudšími. Nic nového pod sluncem, je to darwinismus v praxi. Slabším by se mělo pomáhat, avšak pokud si nechtějí sami pomoci, tak je to často vyhazování peněz.

Otázka však je, zda do jaké míry můžeme své volby ovlivnit. Někteří vědci (neurologové, psychiatři a psychologové) na základě nových výzkumů tvrdí, že naše vlastní volba je velmi omezena, ačkoliv si myslíme, že se svobodně rozhodujeme. Je to dáno genetikou a naším „hardwarem“.

0 0
možnosti
IK

Zná ho někdo? Ne? Pak je to on!

12. 6. 2011 9:48
Znám človíčka,

co dokončil první ročník nějakých soukromých práv. Jímá mne hrůza, že takový člověk bude někoho zastupovat. Neví, kdo byl Masaryk. Na otázku, co se nyní děje v Řecku odpoví, že je tam sucho a neúroda. Neví, kdo je v současnosti náš ministr zahraničí. Delší články v novinách (ale ani delší soukromé maily) nečte, prý je to moc dlouhé. Myslím, že to spíš nečte proto, že už v půlce neví, o čem to bylo na začátku. Ale bude mít práva.... :-PRv

0 0
možnosti
ZV

craki

12. 6. 2011 18:32
Re: Znám človíčka,

Soukrome skoly u nas stoji obecne za houby (je jich skoro 2krat tolik co verejnych VS)... A prava na soukrome skole, to je ubovost...

Soukromou VS dobreho jmena chapu u lidi, co si ji dodelavaji pri praci a kombinovane studium klasickych VS jim neni vchopno se prizpusobit.... Jinak je to zbytecnost a pocet podobnych VS by se mel rapidne snizit...

P.S. To, ze nevi kdo byl Masaryk bych prisoudila jeho ignoraci v puberte na ZS :-) Dalsi vec je jak se mohl dostat na soukrome prava, kdyz na verejnych pravech se delaji prijimacky prave z dejepisu :-)

0 0
možnosti

jakobin česky

11. 6. 2011 19:18
Karma

R^

0 0
možnosti
N

noboty666

12. 6. 2011 2:08
Re: Karma

Za co?

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 30,58
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik