Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mmmm1

21. 6. 2011 14:37
Myslím, že nikdo neni proti reformám

-jen o nich mám úplně jiné představy než vláda a odbory a pokud nevěřím systému- tak co...

tzv. Pravice: umí jen zdražovat.... levice mele: všechno všem zadarmo...

a ján tvrdím minimalizovat kecání státu do života občana....a to nejde ani jedněm... vládníma rozhodnutíma se tady občani připravují o peníze a to jakýmkoli způsobem,, soláry jsou jen malý příklad, arbitráže, které dle mne snad byli řízeny lidmi z vlády a politickými buňkami...jinak ty smlouvy asi nikdo nepochopí...;-D

0 0
možnosti

mmmm1

21. 6. 2011 14:29
jinak si běžte zkusit sekat trávník...

- oni asi všichni důchodci nebudou moc jezdit na traktůrku...ještě je okolo toho dost další práce...  máte stejně zkreslený pohled na svět jako politici:   a všichni se do parlamentních lavic nevejdem...a na vrátnice taky ne...

Ještě k té trávě: vy asi máte svého zahradníka že...;-D

0 0
možnosti

mmmm1

21. 6. 2011 14:24
Upřímě...

-pokud Vám začne prodlužovat život lékařská věda: tak se bojím, že už nejde o život...;-D-  v okamžiku kdy Vám někdo začne mávat důchodem ve 72 -vlastně spoustě lidí říká, že do něj nepůjdou ,, proto už spousta lidí ztrácí zájem udržovat tenhle systém,, myslím odvody do státní kasy...   dalo by se říct, že jsem ochotný podepsat revers: žádný státní důchod-žádné odvody,,nebo jen minimální, pro nejchudší: jenže to by to letadlo doletělo okamžitě.

Vůbec nechápu lidi co žijí za minimální mzdu: dá se tomu říkat ještě život: nebylo by lepší mít svoje pole a dělat sám na sebe : než chodit na 8 hodin někam, kde vám půlku veme stát a druhou půlku dáte za dopravu a další poplatky...

0 0
možnosti

stepan.h

24. 6. 2011 2:59
Re: Upřímě...

Brání jim někdo mít pole?

0 0
možnosti

hedvik.blog.idnes.cz

20. 6. 2011 19:41
Vážený pane!

Bez urážky, raději investujte peníze, věnujte se obchodu a podpoře vědy. To vám jde líp než politika. ;-) Kdyby občané měli vaše příjmy, měli by i možná stejné názory. Samozřejmě, že jste toho dosáhl tvrdou prací a já vám to upřímně přeji. Ale uvědomte si, že ne každý v této zemi může být investor nebo podnikatel. Je tu spousta dělnických profesí, nebo třeba jen učitelé, kteří dlouho studovali aby pak dostávali almužnu za své vzdělání? V republice žije spousta občanů, kteří nepotřebují k životu miliony, stačí jim aby za svůj plat uživili rodinu, dostali se na dovolenou a ze svých srážek ze mzdy, které jsou nemalé, měli alespoň jistou slušného důchodu. Posílat občany do důchodu v 72 letech není nehoráznost ale NESKUTEČNÁ DRZOST A NECITELNOST našich politiků !!

1 0
možnosti

antizelenka

20. 6. 2011 22:28
Re: Vážený pane!

Hedviku, asi to nepochopíte, ale zkusil jste se někdy zamyslet,

jestli nááááhodou neměl pan Pilný svoje současné  názory a pohled na svět a POTOM zbohatl svou prací ???;-)

0 0
možnosti

carolusI

20. 6. 2011 15:13
Věřím,že jste to myslel dobře.

A stejně jako Vy nepochybuji, že odborářští bosové zmizí v propadlišti dějin. A jako  zodpovědný důchodce jsem si našel další uplatnění - v politice. Ke správě veřejných financí jsem si teprve přičichl a nevycházím z údivu. Plýtvání, plýtvání a zase plýtvání. A boj proti tomu, to je boj s větrnými mlýny. Už teď je mi jasné, že pokud se nepřizpůsobím, moje další uplatnění brzy skončí. Škody způsobené stávkou jsou zanedbatelné ve srovnání se škodami způsobenými hloupými a nesmyslnými zákony. Pokud to naši zákonodárci nedělají schválně, pak pochybuji o jejich duševním zdraví. A odborářům držím palce. Snad se jim podaří donutit naše vládce k zodpovědnějšímu vládnutí.

0 0
možnosti

revo

17. 6. 2011 20:15
souhlasim, senioři nechtějí žít za plotem ... !

Souhlasím !: "Senioři nechtějí žít za plotem s žebračenkou ale chtějí být užiteční a udržet si kvalitu života. "

Současný systém penzí a společensky "vynuceného odchodu za plot" neumožňuje seniorům zachovat si kvalitu zivota.

Proto je potřeba změnit "konzervativní pohled na seniory", kteří pracovat chtějí a umožnit jim pracovat v oblastech, které jsou schopni vykonávat. Je hodně seniorů, pro které je práce motivací do života, ale společnost jim neumožní uplatnit se jen díky předsudkům. :-( Stáří není neschopnost, omezené jsou jen některé činnosti člověka a u dost lidí jen fyzické.

Brzký společností diktovaný odchod do důchodu je spíše zkrácením života než nějakým benefitem. Mnohem lepší je vědět, že společnost mi dá šanci ve stáří uplatnit se, pokud budu  moci.

0 0
možnosti

JiPot

17. 6. 2011 17:04
petkrat karma

0 0
možnosti

dampfer

17. 6. 2011 17:03
Samozřejmě

0 0
možnosti

dampfer

17. 6. 2011 17:02
Samozřejmě

výborně napsáno, tak tři čtvrtiny čtenářů nepochopí, protože jsou přesvědčeni, že oni nic, oni muzikanti, to ta vláda nás okrádá, sobě přikrádá, je nutné ji svrhnout a nastolit vládu proletariátu, která nás povede na blahobytný ostrov UTOPIA.

Škoda, že ministři nejsou bohatí lidé, bohatí by na úplatky kašlali, chtěli by dosáhnout pouze slávy. Chudí chlapci, kteří dosáhli na vysoký post?? Kdo by z vás pisálků odolal mazlivě podávané obálce třeba se 2 miliony ???((záleželo by tak moc--- zda zakázku dostane firma XXX  nebo YYY???))

NELŽETE !!!!--- NIKDO Z VÁS !!

1 0
možnosti

Shadow stalker

17. 6. 2011 16:54
Reformy

všechny řeči o úsporách v boji proti korupci apod. jsou mimo mísu. Chápu, že je to pro lidi velké lákadlo, a že je to snadný únik z představy, že se budu muset mít jistou dobu hůř, aby se pak mým dětem dařilo lépe (resp. aby se jim nedařilo ještě hůř než nám). Ale taková už je realita. Čili bez úspor ve výdajích to nepůjde, s tím je potřeba se smířit. Naprosto alarmující je počet důchodců, který bude raketově narůstat - s tím si opravdu ani ty bájné "úspory v rámci boje proti korupci" opravdu neporadí. To samozřejmě lidi z odborů (přiznejme si jednodušší) nepochopí a nemůžou pochopit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik