Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dallillah

21. 7. 2011 10:24
Pane Pilný

Pane Pilný, líbí se mně Den D, ale Váš článek zní jako pěkná sci-fi pohádka, můžete mi vysvětlit, co by se asi tak dalo dělat? A k čemu jsou volby, když existuje koalice? Jak může vůbec něco takovýho být, když každá strana má svůj volební program? Výsměch!

0 0
možnosti

1888

19. 7. 2011 13:41
Politicke strany maji u nas

nemusi prilis obavat volicu. Maji jistotu ze at udelaji cokoli, stejne je vsechny hodi do jednoho pytle.

0 0
možnosti

Aretta

13. 7. 2011 23:27
...

R^R^R^

0 0
možnosti

Lady Humussprey

11. 7. 2011 14:47
Češi měli poslední možnost něco změnit volbami 2010

To propásli, když si zvolili nejtvrdší jádro korytářů a ty se ve svých šancích tak opevňují, že jsou nedobytní na věky.

0 0
možnosti

petr_stajm

11. 7. 2011 12:01
Ufff.

Tak me zajima, proc autor nepouzil jim zmineny postup pro vyber kandidatu do poslanecke snemovny v poslednich volbach? Na co cekate? Naposledy se volila strana za dob hluboke totality.

Dalsi veci jsou defetisticke reci lidi o tom, ze nic nezmenime. No holt asi tezko nic nezmenime, kdyz porad lidi voli ty stejne politiky. Ocividne jsou s nimi navisost spokojeni.

Co si mam myslet o lidech, kteri pro nas stat voli zlo (vetsi ci mensi, porad je to zlo)? Co cekaji oni? Zvolili si zlo a divi se, ze se jim dostava zla.

0 0
možnosti

Dr No

11. 7. 2011 12:21
Re: Ufff.

Tak navrhněte, jak byste chtěl něco konkrétně změnit ....

0 0
možnosti

Bouše

11. 7. 2011 10:35
Obávám se, že my, voliči nemáme šanci něco změnit.

Pokud chceme zachovat parlamentní demokracii, založenou na pluralitě politických stran, nezbude nám, než i nadále chodit k volbám a některému z politických subjektů dávat svůj hlas. Moc toho nezměníme ani kroužkováním, nebo zvolením nové politické strany (viz příklad  SZ a VV). Jediná šance je, že si politické strany udělají pořádek ve svých řadách samy a volič potom bude volit jen podle jejich zaměření a nebude se zabývat tím, jestli je v ní převaha zlodějů a korupčníků, nebo slušných lidí. Ve většině velkých politických stran zatím žádný takový pozitivní posun nevidím. Přitom jejich členské základny mají šanci hodně věcí změnit - kdyby se ovšem nechovaly jako ovce a do svého vedení tupě nevolily stále tytéž papaláše. :-/

1 0
možnosti

Proroková Lucie

11. 7. 2011 10:34
Dokud se nezmění pravidla hry, nezmění se vůbec nic

Mít tu moc, změnila bych pro všechny poslance, senátory a členy vlády způsob odměňování. V soukromé sféře jste placeni za výsledek, tak by se podle toho měli chovat ke státu jako k firmě. Když si schváli rozpočet, tak ať jej dorží, jinak nedostanou prémie. Cestovní náhrady dejte jen těm co to potřebují (např. ti co bydlí v Praze) a samozřejmostí je danit veškeré složky příjmu, takže žádné výjimky.

Chápu, že odolat korupci je opravdu těžké, pokud jako poslanec berete zlomek toho, co bere top manažer (a nemusíme se zrovna bavit o mzdě pana Hušáka). Pokud by pánům poslancům pomohlo brát takové platy, bylo by to asi levnější než tunelování miliard při výběrových řízeních...

Škoda, že se v naši zemi tolik nadává a málo koná. Osobně doufám, že se poměry zlepší, aby moje dcera žila líp než žiju teď já.

0 0
možnosti

velký jarda

11. 7. 2011 10:04
Když tak čtu

tu váš pesimistický text. , vřele bych vám doporučil tu Vaší první volbu v nadpisu. Provaz kupte raději nový pevný.

2 0
možnosti

andu

11. 7. 2011 10:17
Re: Když tak čtu

;-D

0 0
možnosti

Dr No

11. 7. 2011 9:59
Je naivní se domnívat,

že občané něco volí. To, že hážou do urny (tajně a svobodně) lístky se jmény, které tam NĚKDO napsal, znamená, že jenom formálně "legalizují" tento výběr. Jinak je vždycky pravděpodobnější, že nahoru se prodere bezohledný darebák, než slušný člověk. A pokud je "nahoře" určité množství darebáků, tak už mezi sebe nikoho slušného nepustí ...

0 0
možnosti

j.kotlin

11. 7. 2011 9:21
pane Pilný...

...ano, je potřeba něco udělat. Souhlasím. Ale co? Pořád jen mluvíme a šanci prokazatelně změnit situaci, která u nás panuje je skoro nemožné. Už víme, že jít k volbám nepomůže, protože u nich nevolíme mezi zlem a dobrem, ale ze dvou zel se snažíme zvolit to menší. Takže nám zůstává psaní blogů, diskutování u piva a halekání na zahradě s kamarády, když máme už něco popito.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS