Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vena65

30. 8. 2011 10:58
Pane Pilný

rád si přečtu váš program a bude -li smysluplný, podpořím vás a to nejen svým hlasem, ale v rámci svých možností i pomocí. A s vámi všechny, kteří budou mít tu odvahu do toho jít.

0 0
možnosti

Urb - Uničtoženie vraga

29. 8. 2011 11:44
Člověk, který k volbám nešel, projevil 10x vyšší inteligenci

než částečně invalidní svobodná matka, bydlící v domě soukromého majitele. Volila Jeho Jasnost a na dotaz proč, odpověď, nebudu volit pupkáče s bradavicí. Musela jsem ji povědět smutnou pravdu. "Pavlínko, máš též bradavici a dokonce na stejném místě, jako Paroubek. Pupík ti narůstá též. Do konce roku musím jednoho člověka propustit a bylo by nefér, aby to byl někdo z těch při smyslech, kteří TOP nevolili a tak za sníženou koupěschopnost obyvatel nemohou" Jo.jo. Umí si tak někdo podělat život. Proběhala město, nikde ji nechtějí a na mou radu, ať napíše knížeti a takový šaramantní pán si ji jistě pozve do komnat na Orlík, odpovídá brekem. Ví, že ani ten nájem neutáhne a dítě půjde do ústavu a ona na ubytovnu.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 12:52
Re: Člověk, který k volbám nešel, projevil 10x vyšší inteligenci

A jak ses dozvěděla, koho volila? To se ti sama od sebe svěřila?

0 0
možnosti

Vladimír Novotný

29. 8. 2011 11:29
Volil jsem

a budu volit Svobodné.Ven z Unie,pryč z Schengenu.Karma+.

0 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

29. 8. 2011 10:54
velmi dobře napsáno ......

karmaR^

0 0
možnosti

Marcellus

29. 8. 2011 10:42
Příště už k volbám nejdu.

Nemá to smysl. Můžu volit, koho chci, nakonec se stejně domluví ti samí. Všechny sliby vezmou za své, sotva přijde první výplata. Vzpomenou si na mě až před volbami.

0 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

29. 8. 2011 10:56
Re: Příště už k volbám nejdu.

přesně o vás je článek ..... co volit někoho mimo parlament a přesvědčit o tom svou rodinu kamarády a známé ? Stojí to alespoň za pokus a budete si moci říci, že jste nezůstal jen "ovčanem v očekávání" ! ?

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 10:35
Chyba je v Ústavě - v kompetencích parlamentních komor

Nízká OSOBNÍ politická odpovědnost politiků:V každé straně máte tahouny voličů a pak profesionální vtěrky, které vlezou kamkoliv, aby se dostaly ke korytu. Volit do Sněmovny můžete pouze mezi těmito firmami, kde kde to máte namixováno. Voliči i poctiví politici jsou bezmocní, u obou roste znechucení a odcházejí od toho.

Řešení?

1. Posílit kompetence Senátu: Senát by měl schvalovat zákony (kromě státního rozpočtu - do by dopadlo ještě větším porcováním medvěda). Do Senátu se volí dvoukolovým většinovým systémem osoby a obnovuje se z jedné třetiny každé 2 roky --> větší osobní odpovědnost a větší kontinuita --> méně "legislativních smrští" po každých volbách (to není proti současné reformě)

2. Směmovnu zredukovat (na polovic nebo spíš na třetinu) a omezit její kompetence na kontrolu vlády a schvalování státního rozpočtu, přičemž rospočet by musel být z Ústavy vyrovnaný v rámci volebního období.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

29. 8. 2011 10:36
Re: Chyba je v Ústavě - v kompetencích parlamentních komor

Oprava: rozpočet.

0 0
možnosti

jendazmoravy

29. 8. 2011 10:22
Pěkné

Jenže jak chcete lidi vychovávat? To ne politici, ale voliči se chovají jako stádo. Přitom je jasné, že volba "proti něčemu" znamená vlastně rezignaci a beznaděj.

Ale není to jen zlé. To, že lidé si mohou dovolit volit podle dojmů nebo slečen z kalendářů a nečíst volební programy a nezajímat se o profily lidí na kandidátkách, to znamená, že se pořád ještě mají dobře a berou to jako hru, kde vlastně o nic moc nejde.

0 0
možnosti

Danny boy

29. 8. 2011 10:59
Re: Pěkné

Nemáte pravdu. Část voličů dávno pochopila, že pokud budou volit jiné strany než parlamentní, neshodnou se na jedné či dvou, protože stran je příliš mnoho a všechny se tlačí do parlamentu. Tím odevzdávají hlasy parlamentním stranám. Ti už k volbám nechodí. Druhá část volí to menší zlo.

0 0
možnosti

Tetanovka

29. 8. 2011 10:09
volby

Nedivím se, že lidi nechodí k volbám. V minulých volbách lidi jasně ukázali, že si přejí změnu, nové tváře, které vrátí politice obsah - naděje byla, pravice dostala jsnou převahu - politici ale přání občanů nevyslyšeli a zklamání je velké. Já sám nevím, koho volit. Nějakou novou stranu? Nové VV? :-/ Ty hlavní dvě taky asi ne, ty si jen rozdělují posty a starají se jen o to, jak naplnit stranické pokladny - proto se vždy domluví a voliči je moc nezajímají. A pořád tam rozhodují lidé, které nikdo nevolil - "staré struktůry", kterých jsme se chtěli zbavit... Novou stranu Klause, Bartáka, Jakla a Hájka 8-o To určitě!Tak teď babo raď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik