Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xBaHnO

30. 9. 2011 8:36
Ne, ne, neeee

Jen to proboha ne. NECHCI zadnou dalsi pridanou inteligenci za vyhledavacem. Cim min ji tam je, ti lip pro cloveka kterej s tim umi zachazet. Google funguje cim dal tim hur.

Ze to neni pro BFU pohodlny - ja vim, je to velkej kus trhu, ale ti ostatni taky nejsou zanedbatelny a dneska se na ne zacina kaslat. A pritom to jsou ti, diky nimz to cely funguje.

0 0
možnosti

občanw

27. 9. 2011 17:51
Pracoval jsem pro Gatese

Včera jsem jedním dechem dočetl Vaši knihu "Pracoval jsem pro Gatese". Dlouho jsem nečetl něco tak vtipného a zároveň mapujícího vývoj "kybernetiky" v ČSSR. Mohu doporučit!

0 0
možnosti

jiristary

27. 9. 2011 8:14
Proč?!

Promiňte, ale myslím že je na uživatelích aby přesně uměli říci co chtějí. Nechci žít ve světě, kde IT funguje stylem tady na to klikněte a ono to něco udělá.

Mimochodem v jednom máte pravdu, vyhledávání směřuje opravdu směrem k "chci zítra letět do Barcelony",

tedy k porozumnění textu počítačem. Už dneska můžete do googlu zadat každé slovo z hledaného výrazu v jiném jazyce a přesto dostanete hledaný výsledek. Google funguje i jako kalkulačka a umí i převody jednotek, ale je to jen lidský mozek který umí říct co je podstatné a ne. Rozvoj umělé inteligence jde ale překotně, zkuste vyhledat googlem "akinator" a myslet na některou postavu tak aby jí počítač neuhodl, mě se to podařilo až asi po hodině. I tak může vypadat budouctnost vyhledávání

0 0
možnosti

Spazik

26. 9. 2011 13:32
HM

Umí snad motorová pila sama porazit strom, aby někomu nespadl na hlavu nebo na dům?

Umí snad auto samo bezpečně jezdit?

Umí se flákota z lednice supermarketu sama proměnit ve vynikající steak?

Až bude výše zmiňované fungovat, potom možná bude fungovat IT stak jak vy popisujete, že by mělo.:-)

0 0
možnosti

Bouše

26. 9. 2011 10:00
Milý pane, v pořadu "Den D" jste se mi jevil jako jeden

z nejsympatičtějších aktérů. Čím více se však odkopáváte na zdejším blogu, tím více o vás ztrácím dobré mínění. :-/ Rv

0 0
možnosti

xychteen

26. 9. 2011 9:59
CHápu vás správně - voláte po tom, aby...

...uživatel nemusel umět a znát vůbec nic a veškeré technologie se k takovému absolutnímu blbínkovi sehnuly co nejníže? Doufám, že se takto fungujících IT nedožiju... a přeju pěkný den.

0 0
možnosti

petrph

26. 9. 2011 9:49
ale no tak

Google dělá to co nabízí, tedy že slepě vyhledává ve stránkách textu požadovaný text. Pokud si přejete aby Vám na dotaz "„chci zítra letět do Barcelony“ navíc ještě "zajistil si koupit letenku,zamluvit  hotel, odvoz z letiště, případně program

pobytu.", tak to skutečně neumí. Tedy, ono by zase nebyl takový problém domluvit se s konkrétními leteckými společnostmi,konkrétními hotely,konkrétními taxislužbami, a na dotaz "„chci zítra letět do Barcelony" rovnou všechno u nich zabookovat a účet Vám rovnou strhnout z kreditní karty, ale to už by byl takový světový monopol, že by Google skončil ještě dřív než by začal....

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik