Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kilokrok

11. 3. 2012 0:53
Pozdní příspěvek

Vážený pane, tomu, co nám tady hlásáte sám nevěříte. Myslím, že by jste si měl uvědomit, že kromě Vás může být přinejmenším stejně tak chytrý jako Vy, kodokoliv jiný s kým se potkáte. Myslím, že podceňujete příliš zbytek světa! Díky Vašemu článku, víme, co si o lidech myslíte a komu chcete nahrávat. My však (jako občané) máme vyšší cíle, chceme, aby naše společnost kráčela k cílům lepšího žití nás všech, nikoliv jen několika chytráčkům, kteří navíc ukazují, že vzdělání pro ně nemá význam základu poznání, ale nutnost papíru pro výkon funkce. Za posledních dvacet let jsme se dostali do úpadku z kterého nás takovíto lidé rozhodně nevyvedou. Ani absolvování vzdělávacího procesu totiž není zárukou osvícení mysli člověka. Komu není z Hůry dáno v apatyce nekoupí! Školné, o kterém hovoříte, bylo myšleno s jinými cíli, než, že pomůže financovat školu. Investice do studujících hlupáků může nakonec škodit, než prospět! Také nekoordinovanost oborová nás spíše oslabuje než posiluje!

0 0
možnosti

psab

8. 3. 2012 9:00
nemít školné, neznamená studovat zadarmo

Taky jsem studoval "zadarmo" jako autor a proto mi přijde z mého pohledu nemorální tvrdit, že se školné platit má. Dívám se na věc z pohledu rodiče, který vychovává pro stát 3 děti, které mají výborný prospěch, naštěstí mají věkový rozptyl, takže nebudou studovat všichni tři současně, ale i tak mám náklady na jejich vzdělání nést já a nikoli stát, který díky mým investicím vydělá pravděpodobně více ?

Za mých studií se školné neplatilo, koleje stály 120 Kčs měsíčně, smažený sýr s bramborem a tatarkou a limonádou vyšel na 11 Kčs, to se opravdu dalo, ale dnes je násobně dražší vše a ještě školné ? Já bych byl pro to, aby školné nebylo, ale aby byly sankce za opakování, nedostudování, neuplatnění oboru v budoucnu, ale dal bych reálnou šanci všem co mají něco v hlavě a nediskriminoval bych podle příjmu rodičů, není to fér, ne každý boháč si na to vydělal poctivě

0 0
možnosti

:-)

7. 3. 2012 23:13
Celkem dobrej článek

Od člověka co studoval ČVUT cítím jasně rivalitu vůči Plzni. Ale uvědomte si, že Plzeň nejsou jen práva a pajda... ZCU produkuje i kvalitní elektrikáře strojaře a IT.

Však na některé obory na čvut není ani přijímací řízení. Tento rok dokončuji studium na FST. Nastupovalo nás kolem 500-600 bez příjímacího řízení. Školu dokončí do 10%. Už mě přestávají bavit ty řeči o tom, že v Plzni jde všechno samo:-)

0 0
možnosti

:-)

7. 3. 2012 23:36
Re: Celkem dobrej článek

Trosku lepsi nazor jednoho studenta co jsem našel na našem serveru

http://dione.zcu.cz/content/pohled-na-placeni-skolneho-na-vs-prumerneho-studenta

0 0
možnosti

Escoto

7. 3. 2012 20:30
Jak už jsem psal v několika diskusích...

...jsem v součansnosti studentem 3. ročníku bc. stupně na filosofické fakultě a zavedení školného považuji za nutné, přesně z důvodu který uvádite, abychom měli možnost si na vyučující došlápnout z důvodu nekvalitní výuky. Šel jsem na společenskovědní obor s představou že po škole nastoupím k policii a získané dovednosti uplatním. Bohužel studenti s představou o budoucí práci. A jde o to, že zbytek jsou "", kteří se tam ulejvají před nástupem do práce a naše upozornění na zoufalou kvalitu výuky, značná část výuky jsou nepoužitelné věci na tento dav narazí. Předpokládám že se zavedením školného by tito lidé odpadli a konečně bysme získali možnost se bránit.

0 0
možnosti

QQ.

7. 3. 2012 16:23
Jsem velmi sklaman

Musim rici, ze jsem velmi sklaman timto prispevkem. Od cloveka, ktery se verejne prezentuje jako manazer a lidr mysleni, konzultant a buhvi co jeste, financne uspesny..., bych cekal mnohem vic. V jinych diskusich jsem uvedl hodne argumentu, ktere jasne vyvraci co zde pisete a nemam chut to sem kopirovat Ctrl C + Ctrl V a uz vubec ne to znovu psat. Zdejsi prispevatele hodne argumentu uvedli take. Skoda, ze jste nerozvinul myslenku investice statu, kdyz uz.... Kdyz jste mel stipendium 200 korun, tak to bylo na tramvajenku a na housku se salatem - ale po cely mesic, nebo snad stala houska a 5 deka salatu tenkrat na vychode 150 korun??? Atd. atd. Vas financni uspech jen dokazuje, ze schopnosti a uspech nejsou to same, proste jste vyhral - jako ve sportce - nic vic - nic min - rada schopenjsich zas nevyhrala. Mate zatazenou oponu, kdyz nechapete, ze penize zde v CR znamenaji jen kupovani titulu, zadnou kvalitu. Naopak nekvalitu. Nemohu uverit, ze jste napsal tolik blbin v jednom clanku.

2 0
možnosti

majorBorovicka

7. 3. 2012 15:36
velmi kvalitní příspěvek

R^

0 0
možnosti

1978.thomas

7. 3. 2012 14:14
Vzdělání je zboží ?

Co se na to podívat i z jiného úhlu pohledu. Čím vyšší dosažené vzdělání tím větší šance na lepší plat. Čím vyšší plat, tím vyšší odvody státu. Podle mě je vzdělání spíše investicí státu, která se mu dobře vrátí. Kdyby politici viděli dál než k dalším volbám a chovali se podle toho, tak by takové věci nevymýšleli. Spíš by měli zkvalitnit vzdělávání a ne se ho snažit jen zpeněžit. A takových věcí jako tato je tu daleko více ... [>-]

1 0
možnosti

Brkleš

7. 3. 2012 13:59
Kolik procent?

Zajímalo by mě, jaká je statistika za posledních dejme tomu 10 let. Z nastoupených 100 studentů do prváku na VŠ, kolik procent jich zdárně dostuduje pětileté studium. Jestli 80% nebo nedej Manitou 90% či více, pak je to hrůza a nedivme se, že úroveň znalostí studentů se rapidně snižuje.Nás nastoupilo do prváku 150, první rok vypadlo 50, další dva roky taky, a až od čtvrťáku jsme v podstatě promovali všichni, během dvou let dalších 20 - 30 z těch, co neprošli bez ztráty kytičky v prvních třech ročnících. Potom, a je tomu dosud, jsme neměli problémy s uplatněním. Studovali jsme ovšem techniku.

Další problém vidím v enormním nárůstu Bc. a jiných zkrácených studií, hlavně dělaných večerně či dálkově. Takže na získání tohoto titulu (taky by mě zajímalo procento odpadlíků)  stačí odsedět si TŘI měsíce. Blíýí se to plzeňským právům. A "studuje" tak zcela zbytečně armáda státních úedníků, kteí jen vyplňují a zakládají formuláře na různých úřadech. To by uměli i bez titulu. Stát živí stát.

0 0
možnosti

westerndance

5. 3. 2012 8:35
Otázka

Základní otázka je: Nestalo se v naší společnosti nejvyšší mírou všeho množství peněz? A je to tak správně? Výše finančních prostředků podle mého není jednoznačným znakem schopností a úspěchu člověka. Začínám být přesvědčen, že stav, kdy obchodník, který nic inovativního za celý život nevytvoří, je ve společenském žebříčku hodnocen více, než vědec, je dlouhodobě neudržitelný a vede k degeneraci celého národa.

2 0
možnosti

psycholog.idnes

6. 3. 2012 22:48
Re: Otázka

Realita je taková, že poté, co si člověk člověk vybojoval dominantní pozici na planetě už bojuje jen sám proti sobě.

Nejen národy proti národům, nyní každý proti každému. Zbraní jsou peníze a přežijí jen nejsilnější.

Hra na kooperující přátelskou solidární společnost skončila. :-/ Není sto sice vůle všech, ale především těch nyní vládnoucích, ale to stačí. Je to bohužel přímý a neodvratný důsledek kombinace demokracie a kapitalismu. K moci jsou automaticky vyzdvihováni vlci.

0 0
možnosti

Medvěd-009

5. 3. 2012 0:16
To jste to tedy "rozštípl", pane Pilný.

Ultraliberálové a sociální darwinisté jako vy, mimochodem "kupodivu" se značně přibližující svými názory na stát anarchistům, už pár příležitostí v dějinách měli a škoda mluvit o tom, jak to pokaždé dopadlo.

Přál bych Vám, abyste co nejdřív potkal člověka stejného přesvědčení jako vy, lišícího se jen tím, že místo mimořádné vychytralosti vládne mimořádnou hrubou silou.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS