Diskuse

Ahoj Tomio,

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

M77a84r34e12k 28H97r32u66b21y

28. 11. 2012 12:22

Nechapu vase myslenkove pochody - nevadi vam aktivni prospecharsky komunista Fischer nebo Dlouhy, pretoze ti jsou presne ten typ lidi, kteri meli zvrhlou tvar komunizmu (presneji socializmu) na svedomi, protoze jscou schopni kvuli vlastnimu prospechu udelali cokoli (Dlouhy to opakovane dokazoval pri privatizaci).

Naproti tomu vam ale vadi vam KSCM, prestoze se presne od techto excesu distancovala 8-o

5 6
možnosti
IJ

KSČm se od minulosti někdy nějak distancovala? Kdy a jak? Zdroj? :-D

1 0
možnosti
Foto

J17a54n 73H38a15n98á24k

28. 11. 2012 12:11

Dobrý den,

Opravdu napíšete takový "papouškovaný" blábol? Komunismus neznamená komunistická diktatura, kterou Česko zažilo. Podle toho co píšete, nevěřím tomu, že jste přečetl článek od pana Okamury, maximálně nadpis. Spíš jste splácal pár článků z netu dohromady... 

Ale čtenost má tento článek jistě dobrou, když se přidáte k ovcím, co plácají o voze místo o koze.

7 14
možnosti
JR

J39i74ř52í 95R44o18d

28. 11. 2012 17:43

Ne ne, pan autor dobře ví o čem psal. Já to zažil také.

    Je pravda, že vždy je to o lidech. I já znám plno slušných "bývalých komunistů" a znám také plno neslušných členů a příznivců jiných stran. Idea komunismu však byla scestná. Nikdy se člověk pracovitý a chytrý nesmí mít hůře než parazit!

7 0
možnosti
Foto

Je absurdní, že 23 let po změně režimu stále řešíme problém s komunistickou stranou. Buď  v ČR platí Listina práv a svobod, nebo tu může působit komunistická strana. Obojí dohromady nejde. KSČM se přímo ve svém názvu hlásí k zločinné ideologii, která je v jednoznačném rozporu s Listinou. Nacistickou stranu Čech a Moravy by taky nikdo nezaregistroval. A obětí komunismu bylo víc než obětí nacismu. Mimochodem v žádné sousední zemi, ani na Slovensku, komunistická strana není. Z bývalého východního bloku ji kromě nás mají jen v Bělorusku.

9 3
možnosti
PV

P21e72t64r 60V64l58c65e83k

28. 11. 2012 11:34

o a až se KSČM přejmenuje třeba na Levý blok, tak budeš uspokojen?

2 1
možnosti
BH

Může se vám to líbit nebo ne, ale komunisti pújdou k veslu páč nenažrané kroky tzv. pravice jim připravila půdu. Tak jako neschopnost kumunistů splnit slibovaný ráj na zemi zapříčinil jejich pád...Rv [>-]

2 6
možnosti
MF

M94i57l55o38š 87F12i47a55l12a

28. 11. 2012 11:07

Jestli je komunistický režim nutně totalitní nemusí studovat žádný politolog. Za prvé jsme to všichni zažili a mnozí z nás nezapomínají a za druhé v celém světě, jestliže někde zvolili komunisty ( ať už si říkali jak chtěli), celá země se propadla do totální destrukce hospodářské i morální. Ať už hovoříme o Evropě, Africe ( Mosambik, Angola, Etiopie) Asii ( Laos, Kambodža) nebo Americe ( Kuba, Nikaragua ). Ven z toho se země málokdy dostaly bez ozbrojeného boje, protože jakékoliv svobodné volby za komunistů neexistují. Jediný, kdo zvládl komunisty byl generál Pinochet v Chile, ale za cenu strašného krveprolití a potlačení práva na dlouhou dobu. Ale dodnes mu v Chile všichni ( kromě maminek tehdejších komunistů) blahořečí, že je "spasil". Stojí za to jet se podívat třeba do Nikaraguy, jak to tam dopadlo po vládě Ortegy a srovnat to třeba s vedlejší Kostarikou. A je neuvěřitelné, že jsou tam tací, kterým se po Ortegovi stýská. Je to jako u nás

14 0
možnosti
PV

P72e38t40r 58V80l19c67e84k

28. 11. 2012 11:19

tvůj názor beru jako hodnocení amatéra, stejně jako moje....on komunismus nikde nevznikl spontánně, ale násilím.....ony ty úvahy jsou všechno v teoretické rovině, -to máš stejné, jako bychom zde vedli diskuzi o poctivých a na blaho občanů myslících českých politicích, kteří si nic nepřihrají domů.............všechno to jsou utopie.......

1 1
možnosti
VF

Vždycky mě zaráželo, jak můžou lidi o současném systému říkat, že jako lidi máme míň svobod a máme se hůř. V té době se za svobodu slova popravovalo, nesmělo se cestovat, lidi si nemohli vybrat povolání... Jak můžete srovnávat tanky (i na babičku jednou mířili samopalem a kdyby jí v tašce našli nějaké papíry, které tam proti předpisům měla, zastřelili by ji) a nějaké rozkradení, které se ale jednotlivce vůbec nedotkne (narozdíl od rozkrádání poválečného, kde rodiny těch schopnějších přicházely nejen o vlastníma rukama postavené domy)? Stále všude čtu ten klasický argument, že aspoň byla práce. Když se ale rozhlédnu po svém okolí (pravda, střední Čechy), práci má naprosto každý, kdo pracovat chce. Bohužel ti, co se na školu vykašlali ještě před maturitou a nevoní jim dojíždění do většího města ani rekvalifikace, se pohybují nad hranicí desetitisícové mzdy, ale to je jejich věc. Kolik z těch ufňukaných se má natolik dobře, že si mohou dovolit počítač s internetem? Hůř se nemáme.

8 2
možnosti
LM

L37u94k18á64š 15M70u31s32i98l

28. 11. 2012 18:07

Můžu se zeptat, kolik jste toho za bývalého režimu prožila, že se teď máte lépe? Myslím že nic moc, co si jste schopna vzhledem k věku pamatovat. Takže tu popisujete něco, co jste někde slyšela.

Jestli trochu vládnete angličtinou, pusťte si zprávy např. na CNN a Al-Jazeree.

Poslechněte si na obou popis jedné události a uvidíte sama....

0 1
možnosti
PV

P25e98t50r 20V32l42c75e18k

28. 11. 2012 10:22

Ano, totalita byla pro společnost devastující........ale pokud chceme vést teoretické úvahy, proč některý politolog nevypracoval studii, zda komunismus musí být vždy nutně totalitní? Jinak komunisté vše omezovali a na druhou stranu museli vymýšlet zákony "pro lidi"....ono to produktivní moc nebylo, ale co politici dnešních časů? Co ti dělají pro společnost? V podstatě po otevření hranic dělat nic moc nemusejí, ono to jde samo i bez nich, tím, že jsme v NATO a EU už nemusejí dělat skoro nic(a mnohdy jejich zásahy společnost poškozují, zatímco oni si přilepšují).....a to je asi ta jejich zásluha a zásluha tohoto režimu- vše jde samospádem a naši politici se bijí v prsa, jak jsou lepší než komunističtí pohlaváři.

1 1
možnosti
AR

A76d56a82m 23R73y71c81h82l55ý

28. 11. 2012 10:01

Hlavní problém je ten, že vy i já jsme vyrůstali v socialismu, kdežto Tomio chválil myšlenku komunismu, ten tu nikdy nebyl, protože je to myšlenka utopistická...

2 1
možnosti
MF

M53i74l51o76š 80F71i76a76l51a

28. 11. 2012 9:47

Vážený pane, souhlasím s každým slovem, které jste napsal.Tomiovy blogy čtu pravidelně, a většinou vyjadřují i můj názor, ale s obhajobou komunistů to opravdu přehnal. A s ním i většina zde i jinde diskutujících. Souhlasím s tím, že tato vláda je jednou z nejhorších v naší historii, ale pořád se to nedá srovnávat s vládami komunistů. Všem nám je mnohem lépe, než nám bylo kdykoliv za Bolševika, jenom to neumíme ocenit, protože některým je mnohem lépe než nám a to nám vadí. Takže zapomínáme na to, jak nebyly ani základní životní potřeby ani jídlo a o tom, že bychom mohli něco říct, jako třeba teď a tady nebylo ani řeči. Většina zde diskutujících, kdyby si to samé dovolila veřejně říci v sedmdesátých letech, by šla do basy ani by nemrkla.Zdaleka to není jenom o možnosti cestování do zahraničí, jak občas slyším. Náprava našich současných problémů je v demokracii otázkou jedněch voleb, v kterých nebudeme volit současné parlamentní strany - žádnou! Za komunistů by už pak nebyly žádné volby.

7 4
možnosti
JN

Samozřejmě že jsme na tom lépe než za bolševika, ovšem v rámci objektivity je třeba se zamyslet nad tím, jestli se i za 20 let během bolševika úroveň lepšila. Řekl bych že ano. Např. že se lidé v r. 1970 měli jistě lépe, než v r. 1950 apod.

A nemusí mně hned někdo nadávat. Já se rozhodně komunistů nezastávám. Jen chci říct, že i čas sám o sobě mění poměry a to zatím k lepšímu obecně

0 0
možnosti

milý autore : No to, že byly za socialismu docela hrozné věci to je asi pravda ale nezdá se vám, že nyní je to mnohem horší? Nejen, že oproti komoušům současní vládci stát po jednotlivých firmách rozebrali ale navíc ho ještě hrůzostrašně zadlužili. Víte, že takovéto zadlužení je mnohem horší než nějaké tanky ? Ne nevíte a pokud víte tak si to nepřipouštíte a raději stále budete připomínat kriminály před 50 lety. To asi proto aby lidi zapomněli na řešení současnoti.  

PS -  Strašení komunistama je nebo brzo už bude pasé. Okamura má pravdu.

7 19
možnosti
VF

Bohužel ne každý měří úroveň své spokojenosti podle státního majetku bez ohledu na množství potlačených osobních svobod. Strašení komunistama je pasé možná proto, že bez moskevských tanků a s bruselskými předpisy komunisti na převrat prostě nemají.

4 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik