Diskuse

Ahoj Tomio,

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

neni co dodat, příspěvek je věcně i historicky naprosto v pořádku.

9 0
možnosti
PV

Je tu hodně příspěvků, že ideologie je dobrá, ale lidé to kazí. Ukažte mi tedy jediný příklad, kde to funguje. Pokud nikde, tak kde je problém?

4 0
možnosti
JN

No tak třeba Čína jde asi dost nahoru. Je fakt, že jediná. Sev Korea a Kuba, tak je to horší. Asi to čínský komouš dělá nějak lépe

0 3
možnosti
JF(

Položím všem diskutujícím jednu jedinou otázku, ukažte mi prosím stát, který by měl být pro nás vzorový, kde všechno funguje tak, jak bychom si přáli. Budovat cokoliv zcela nového je vždy velmi drahé a navíc i enormně riskantní, na to zde prostředky nejsou ani náhodou, buďme tedy jen "generikum" a proto opisujme, je to levné a účinné! Najděme tedy vhodný fungující model, okopírujme a uveďme do života! Proč pořád hledat nějaká "jurodivá"řešení!?

4 0
možnosti
Foto

Pane Pilný.Na rozdíl od vás, který v blogu papouškujete naučené a vyčtené fráze o děsivých komunistech a téměř nic z toho jste nezažil na vlastní kůži, já to opravdu zažil. Otce mi zavřeli v roce 1950 v souvislosti s případem Horáková, po letech vězení byl s podlomeným zdravím propuštěn a po půl roce ve 40 letech zemřel. Strýc emigroval do USA a vrátil se jako špion. Dopaden a uvězněn. Vysoká škola v Čechách pro mne neexistovala a jen s pomocí přátel jsem se dostal na VŠ na Slovensku, díky tomu, že se tam "ztratil" můj kádrový posudek. Ten posudek úmyslně "ztratil" předseda tamější fakultní KSČ na univerzitě v Nitře, čímž mne dostal na studia. V důsledku těžké nemoci matky jsem se musel ve 4. ročníku vrátit do Čech a přestoupil na VŠ do Č. Budějovic. Když tamější děkan, jistý soudruh Vondruška zjistil, co jsem zač, nechal mne před státnicemi v 5. ročníku okamžitě vyloučit jako protisocialistický živel.Takže nebyl komunista jako komunista a prosím, neházet všechny do jednoho pytle!

3 2
možnosti
Foto

Dodatek: Jak jsem si projel diskuzi, tak zjišťuji, že pan Pilný nemá ani tolik slušnosti, aby reagoval na názory diskutujících. Jako bloger jsem vždy reagoval a snažil se s lidmi diskutovat. Od toho snad blog je. Plácnout sem pár omletých frází umí každý, ale hájit je, reagovat na odlišné názory, to chce nejen tu slušnost, ale i trochu odvahy a dostatek argumentů!!

1 3
možnosti
Foto

J48a97n 85N42e96t94o12p88i94l

27. 11. 2012 21:57

Souhlas a karma R^.

7 4
možnosti
JK

J82a30n 11K64a93d25l28e20c

27. 11. 2012 21:48

Pane autore, to je stále dokola. Víte, ta zvěrstva o kterých píšete nedělal komunismus, ale lidé z masa a kostí. S těma si to vyřiďte, na ty směřujte svoji zlost a nenávist. Jistě si to zaslouží. Je velmi laciné vše svádět na ideologii a přitom vychvalovat kamarády, kteří pomáhali svým členstvím zneužití komunismu k vlastnímu prospěchu...

6 12
možnosti
MS

Komunismus ta zvěrstva nepáchal ale dovoloval je páchat a navíc je posvěcoval..To co jste napsal je to samé, jako kdybyste řekl, že fašismus za to nemůže, to jen ti lidé...

14 1
možnosti
PV

P61e56t80r 34V25l56c96e59k

27. 11. 2012 21:39

Proč neřešit komunisty, komunardy, marxismus, kolektivismu?  Ale na konci roku 2012 toto téma je aktuální, jako v první československé republice řešit v r. 1939 Habsburskou monarchii, císaře pána a stavět hráz před návratem mocnářství......je to dobré téma k televizním či hospodským diskuzím, ale v dnešní době je to opravdu plýtvání energií, zatímco výzvy dneška jsou už někde jinde.....anebo je těch dnešních problémů, které bychom měly řešit málo?   Naprosto prvořadým úkolem dneška je pozvednutí morálky. Anebo že by téma komunistů přišlo vhod dnešním tunelářům?

4 4
možnosti
DH

Víte, největším problémem naší země nejsou komunisté ale to, že se tu NEUSTÁLE každý vyjadřuje k věcem, kterým nerozumí a dělá věci, které neumí. Ctil jsem Vás jako zakladatele české pobočky Microsoftu, ale, promiňte mi tu drzost, pokud nedokážete pochopit a hlavně evidentně neznáte holý fakt, že je rozdíl mezi myšlenkou a realizací a že komunismus není jeden, ale pod tenhle název se schovává asi dvacet takových filosofických směrů, upřímně nechápu vaše úspěchy, pokud dokážete napsat článek, který je totálně mimo téma a to jen proto, že nemáte znalosti, ale máte tu odvahu se i přesto vyjádřit.

10 8
možnosti
JR

J19a59r58a 21R77a12n31k

27. 11. 2012 21:25

Tzv. komunismus u nas byl pouze jeden, to co autor pise je pravda, nepise nic o ideologii, ktera byla utopie.....Rvprectete si clanek jeste jednou, pane Honzo!!!!

5 4
možnosti
Foto

On si to ten chudák Tomio nejspíš ani nemyslí, ale zdá se mu dobrej nápad to tvrdit, protože si spočítal, kolik by mu to mohlo přinést hlasů a o kolik hlasů by kvůli tomu mohl přijít. A myslí si, že by byl v plusu. Prostě kalkuluje. Naštěstí - alespoň zatím - kalkuluje podobně "kvalitně", jako to dělal ve svým zadluženým podnikání.

8 11
možnosti
DH

Můžete mi prosím vysvětlit ten váš naprosto geniální názor "s kalkukací o zvýšení přízně komunistů"? Víte, kolik % komunisté dostali hlasů v posledních volbách? A víte, jaká byla volební účast? Znáte reálný počet voličů, kteří hodili lístek do urny a jejich průměrný věk? Znáte? Tak jak můžete napsat TAKOVÝ ŽVÁST? 90% českých voličů jsou antikomunisti, co pamatují bývalý režim - jak si můžete myslet, že Okamura v blogu psal něco, čím si chtěl zvýšit kredit u komunistů, když si ho, soudě podle reakcí všude možně mohl tak maximálně snížit? Vladimír Franz má pravdu, lidé téhle země opravdu ztratili jakoukoliv schopnost a nutkání přemýšlet a používat mozek.

7 4
možnosti
TN

"Nicméně jsou příslušníky stran, ve kterých netvoří většinu a tyto strany návrat komunistů a jejich ideologie nepřipustí."

Zbytek ujde, ale tohle me rozesmalo :D Ty strany o kterych mluvite (a predpokladam, ze myslite velke strany jako TOP 09 nebo ODS) ty pusti k moci kohokoli, z ceho potecou prachy - ze prej nepripusti - jak muzete necemu takovymu verit?

1 3
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik