Diskuse

Ahoj Tomio,

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Pilný nevím kolik je Vám let, ale v padesátých letech jste určitě chodil ještě na nočník jestli vůbec a  šedesátá léta byla z celých čtyřicet let jak Vy říkáte totality asi nejlepším obdobím této éry. Tak nevím jak jste přišel na tu dobu poprav a jiných zvěrstev!;-(

13 25
možnosti
RH

Jo, pane Mikšíku, po 23 letech se stává každý statečným hrdinou. A aby byl co nejstatečnější, tak si to všechno "jemně" upraví a je to! Klaus také ve čtyřech letech stavěl v Praze barikády. :-)

13 8
možnosti
RH

Další statečný "hrdina". který "trpěl"pod komunistickým jhem.

Dneska jich je už více jak partizánů! :-)

12 25
možnosti
FM

Tak jsem zmateny. Me totiz v obcanske nauce ucili neco jineho. A sice ze mame socialismus a komunismus teprve budujeme. Ucili jsme se, ze komunismus zatim nikde neni a ze v komunismu nebudou potreba penize....dal to znate. 

Takze nepletete nahodou dohromady socialismus v cele s komunistickou stranou a Komunismus?  Ja mam totiz pocit, ze okamura mluvil o necem jinem, nez o cem mluvite vsichni ostatni.

15 14
možnosti
MT

Taky si říkám, jestli Okamura vedl jen takovou zcela nezávaznou politologickou úvahu na téma původních komun, která VŮBEC nesouvisela s našimi domácími a současnými komunisty, nebo tím mezi řádky chtěl naznačit něco velmi konkrétního velmi konkrétního právě o nich, bez ohledu na to, jak říkali systému který tu vedli (nebo zaváděli, jak si přejete). Co myslíte Vy? Já mám tajnej tip, jak to myslel:)

7 5
možnosti
PV

Nepamatuji si věci které se děly v 50tých letech, pamatuji si ale 70,80tá léta a mohu s čistým svědomím říct že se tehdy nežilo zase tak špatně.Pokud člověk neporušoval pravidla tak mu nic od státních orgánů nehrozilo, nemusil se za ničím honit, prostě pohoda.Věcí v obchodech bylo málo, ale spíše kvalitních. Ano pár disidentů trpělo, ale bylo to víceméně z jejich svobodné vůle. Nechtěl bych vrátit čas, ale stejně tak se mi nelíbí když někdo nedělá rozdíl mezi komunismem v 50 tých letech a třeba těch 70 tých. Koneckonců excesy se v 50tých letech se děly i na druhé straně barikády, připomeňme jenom manžele Rosenbergovi či Hooverův program COINTELPRO...

10 20
možnosti
MT

někomu vyhovuje držet ústa a krok a zavírat oči před svinstvem, někomu ne, no... Ale hezky jste to sám napsal - kdo projevil svobodnou vůli, trpěl;-)

17 4
možnosti
RM

Chabý článek...čekal jsem víc.

Z tohoto článku je jasně cítit oblíbené strašení komunismem... Osobně jsem komunismus téměř nezažil. Ale když to vezmu selským rozumem, tak to čemu se zde říkalo komunismus zase až takový komunismus nebyl. Jen se pod jeho hlavičkou děly různé události. Někdo si pamatuje dobré, jiný špatné...

Dnešní komunisté nemají za zády Sovětský svaz, nepřijedou tanky apod. vždyť bát se toho co bylo před desítkami let je úplně zcestné.

Nejsem voličem komunistů, ale tohle strašení komunismem je opravdu úplně mimo.

6 23
možnosti
BM

Jaké strašení??? To je  připomínání minulosti a národ, který nezná svojí minulost nezná ani budoucnost. To by se podle Vás neměla připomínat Osvětim, Dachau či Terezín.... To je přece také minulost.. Nebezpečí extrémismu se musí připomínat.

11 3
možnosti
JM

To mají všichni klapky na očích, nikdy jsem neviděl, že by komunismus, křesťantví či jiné náboženství potažmo idealogie někoho zabily, ani kulomet sám od sebe nespustí. Zločiny a zvěrstva páchají lidé z masa a kostí. Jestli se údajní bývalí komunisté (spíše zločinci) rozlezli kde všude po jiných partajích, usuzuji, že si našli účinnější zbraň ke svým lumpárnám. Že se jedná o lidi zkažené, není sporu. Takže neřešme demokratickou politickou stranu, která je legální. Ale řešme, kde za čím jací lidé stojí a komu ubližují - suďme lidi podle činů, názorů a chování. Okamurův vzkaz by celkem srozumitelný.

9 7
možnosti

Moc pěkný článek... a konečně to napsal někdo, koho by pan Okamura nemusel brát na lehkou váhu. Děkuji pane Pilný! Zlepšil jste mi náladu. Díky!

15 1
možnosti
BP

To už je hysterie.Pohybuji se mezi lidmi,kde nikdo není příznivcem komunistů,já je taky rozhodně nemusím.Ale to,jak se tady dehonestuje Okamura co-by jakýsi kryptokomunista je už trapárna. Je to pozoruhoidné,kolik se tu najde urputných a celoživotně-aktivních odpůrců komunistů ....Tak si říkám,jak to že ti komančové byli tak dlouho u lizu -to je divné,to je fakt hodně divné ...

5 8
možnosti
JR

J84a85r33a 64R53a60n20k

27. 11. 2012 22:11

On predevsim neni diplomat, chcete takoveho prezidenta?8-o

0 0
možnosti
Foto

... když jsem četla blog Tomia Okamury, šla mi hlava kolem - i při vědomí toho, jaký je populista. Nicméně od úspěchu komunistů v krajských volbách jsem si říkala, kdypak asi Tomio Okamura napíše nějakou chválu komunistů - a překonal očekávání. Mně jeho blogy "urážejí" - není to ten pravý smysl slova, prostě mě štve, jak dělá z lidí blbečky. :-) J.

18 8
možnosti
OK

z Vas ho ani delat nemusi ;)

5 14
možnosti
JP

J83a33n 33P23a19p81e63ž

27. 11. 2012 11:37

Vážený pane, moc děkuji za Váši kultivovanou kapičku v širké řece příspěvků k názorům a konání pana Okamury. Na rozdíl od většiny jeho velkých příznivců jste měl tu čest s ním pravidelně přicházet do styku a spolupracovat s ním. Víte zřejmě stejně jako já, že i tento blog o komunismu nebyl napsán panem Okamurou (zřejmě panem Novákem Večerníčkem), ale hlavně neměl vůbec sloužit k dialogu na toto téma. Jeho cílem bylo jediné - nabídnut sebe sama za kandidáta velmi dobře organizované skupině obyvatel, členů a příznivců KSČM, pro volbu prezidenta.

Pan Okamura (nebo ti, co jej popostrkují) udělá vše pro splnění cíle a tento krok se jevil jako celkem rozumný a schůdný, zvlášť po krajských volbách. To že jsou odmítavé reakce častější a ostřejší, než se čekalo, se snaží zmírnit tvrzením, že mu vlastně šlo francouzské Komunardy a indiánské komunity.

Ještě jednou moc díky.

10 5
možnosti
JB

no však je to logické, je to jen obchod. a pokud máte cílovou skupinu, která zjevně má dost síly a zároveň jak ukázaly krajské volby už zdaleka moc lidem nevadí, tak je logické jít si pro její hlasy. stačí jen být dostatečně morálně flexibilní.

ono ani Václav Klaus neměl při svých volbách za prezidenta problém podbízet se komunistům a snažit se dostat jejich hlasy. Musíme se tedy buď naučit s tím žít, že je tu velké množství lidí, kteří jsou pro komunisty, ať už z jakéhokoliv důvodu, nebo s tím holt musíme začít něco dělat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik