Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Těžko respektovat člověka, který nerespektuje jiné,  - především ty, kteří ho ze svých daní nepřímo platí, tedyobčany ČR. Tedy abych se opravil, respektuje jenom některé, z nichž poměrně vysoké procento patří k "novým Čechům". Odchod už nastal, teď by měla nastat etapa pomalého vytěsňování představitele kultu .. čas zahojí úplně všechno, nemám starost. Za rok za dva si nikdo ani nevzpomene - ani na pálení Morany, ani na Václava Klause. Pokud se nepropracuje na první stránky nějakým soukormým skandálkem.

9 17
možnosti
AK

Na Klausovi se mi nelíbilo několik  věcí neměl zájem o blaho  občanů a o blaho této republiky. Jsem ráda, že už není prezidentem, vždyť jeho druhá volba do hlavy státu nebyla úplně tak čistá. Jsem ráda, že jsme si mohlil zvolit svého prezidenta v přímé volbě. [>-]

7 15
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, slušně řící vlastní názor na druhou osobu, případně druhé osobě, je nemoderní a spousta lidí má dojem, že demokracie je možnost urážet kohokoli kolem sebe, i hlavu státu. Domnívám se že to bude dlouho trvat, než tohle pochopíme. Ovšem není se čemu divit, když v médiích ten obraz je tak nastaven a slušnost je jako sprosté slovo. Vytratila se základní úcta k druhému.

25 8
možnosti
JAN

...ach jo, takže jen malý dodatek, VK kope do presidenta Havla ještě rok po jeho smrti /!/, jelikož je šílený představou , že jej nikdy nepřekoná, ani doma ani v cizině, natož v historii. Pak recese na Hradčanech je jen pouhou recesí, mějte se krásně. V

15 27
možnosti
VS

Těžko respektovat člověka, který nerespektuje jiné,  - především ty, kteří ho ze svých daní nepřímo platí, tedyobčany ČR. Tedy abych se opravil, respektuje jenom některé, z nichž poměrně vysoké procento patří k "novým Čechům". Odchod už nastal, teď by měla nastat etapa pomalého vytěsňování představitele kultu .. čas zahojí úplně všechno, nemám starost. Za rok za dva si nikdo ani nevzpomene - ani na pálení Morany, ani na Václava Klause. Pokud se nepropracuje na první stránky nějakým soukormým skandálkem.

8 15
možnosti
JH

J44a76n 22H50l82e46d70í13k

10. 3. 2013 15:21

amnestie je OK, lumpové se chytí znova, je důležité dát šanci těm polepšitelným a netvrďte, prosím, že takových není. Těm, co vadí dnešní režim, si dovoluji připomenout, že Gottwald=Husák by se s nikým o svém právu nebavil a kdo by na sebe upozornil kapku víc, obdržel by 2-5 let natvrdo. Korupce v ČR kvetla VŽDYCKY, kdo chtěl maso na svíčkovou, řízky, musel připlatit, kdo chtěl auto-ledničku-šicí stroj-bicykl- syna na VŠ,- dinárový příslib do Jugoslávie, musel si přidat tak od 500 do 20.000 Kčs. Vedlejší "MUS" sestával v účasti na neplacených brigádách, v účasti na oslavách 1.máje, 9.května, výročí VŘSR  ((Vel říjn soc rev))- 7.listopadu  a jiných akcích, jako třeba AKCE Z.  atd

17 8
možnosti
DE

Jenže ti lumpové  k tomu, aby se nechali znovu chytit, musí také znovu něco spáchat.

4 4
možnosti
PK

Při hodnotícím pohledu na Klause je třeba odhodit ideologii (s čím souhlasím, s čím ne) a zaměřit se čistě na jeho zločinné jednání. Jeho monarchistické udělování amnestií svým kamarádům (nebo příbuzným a kamarádům kamarádů) a jeho účelová amnestie zastavující stíhání hospodářských deliktů (těch několika málo, jež došly tak daleko) z něj dělají zločince.

Je zcela jedno, zda měl pro své jednání podporu v legislativě. To platilo i mnohých jiných v pozici monarchy nebo diktátora. Gilotina Klausovi bohužel nehrozí. Nějaké pískání za hulvátství nepovažuji, jde jen o neškodný štěkot poddaných, kteří nezmohou proti panstvu nic.

11 26
možnosti

Mýlíte se. Klaus tyto zákony nestanovil (narozdíl od diktátorů a monarchů). Strašně dlouho se ví že amnestie je archaický nesmysl a už hodně dlouho mohly být zrušeny. Naši volení zástupci, jako obvykle, kašlali na podobné věci. Jinými slovy, chyba je zejména v našich volených zástupcích. A neboť jsme si volené zástupce zvolili my, máme přesně to co si zasloužíme.

18 2
možnosti
OK

Článek pana Pilného vnímám jako poměrně úspěšný pokus o objektivní zhodnocení V.K. Dovolím si jen 3 poznámky :

1./ "Amnestie - Vše nasvědčuje tomu, že amnestii připravili jeho přikyvovači" -ano vypadá to tak.  Je to ale amnestie prezidenta ! Pochopím, že V.K. amnestii nepřipravoval, ale podepsal ji, je to jeho akt a nese za něj odpovědnost. Přece si, pane Pilný, nemyslíte, že V.K. jen připojil podpis a nevěděl pod co se podepsal.... A pokud to tak bylo, tak je to tím větší hrůza !!!

2./ "Zloději, recidivisté a tuneláři jsou mu spíše lhostejní" - a není to jedna z příčin, že ti všichni byli v jejich činnostech tak úspěšní ??? Vždyť V.K. byl ministrem financí, předsedou vlády, předsedou Sněmovny a prezidentem.   Všechno jsou to pozice, ze kterých, někdy více, jinde méně,většinou však více,  mohl proti těmto jevům aktivně vystoupit a, i když ne zcela zabránit, tak minimálně jim mohl zkomplikovat jejich úspěšné aktivity. A vyhlášením amnestie se kruh uzavřel.

3./ "Nedůstojné, neslušné loučení s odcházejícím politikem" - Předesílám, že s "pálením a házením do Vltavy" nesouhlasím - tečka. Na druhou stranu se hodně politiků velmi často nejrůznějšími nehoráznostmi směje tomuto národu drze do obličeje ( když se bavíme o slušnosti, nechtěl jsem použít - do ksichtu) . V době, kdy se vedou těžké debaty o 30korunových poplatcích u lékaře, kdy Kalousek škube matky s dětmi a důchodce vysvětlením, že se musí šetřit, tak vzduchem létají prošustrované stovky miliard, za které nikdo nenese odpovědnost, natož aby někomu byla předepsána náhrada škody. A co je větší neslušnost nebo, v mnoha případech se nebojím napsat svinstvo - prošustrované stovky miliard a drzý výsměch politiků nebo kus hořící slámy hozený do Vltavy ? Znovu ale zdůrazňuji, že s onou slámou nesouhlasím. !!!!! Ale není to náhodou spíše zoufalý akt zoufalých občanů tohoto státu ?

16 3
možnosti
OK

P.S.: k 1./  - "Amnestie" - těžké a hluboké právně-filosofické úvahy o tom, zda vyhlášením amnestie byl nebo nebyl spáchán trestný čin považuji, i jako laik, za dementní bláboly. Právo vyhlásit amnestii je dáno Ústavou a využitím tohoto práva tedy nemůže být spáchán trestný čin. Tato debata ale jakoby zastiňovala m o r á l n í obsah této  amnestie, tzn. na jaké trestné činy se vztahuje a potažmo kterých osob se týká. I kdyby nebyla amnestie šita na míru konkretních osob, ale byla formulována dle paragrafů TZ, muselo být přece autorům jasné, kterých osob se může týkat. Čili ke konkrétním osobám se dostali jakoby oklikou, ale výsledek je stejný. Těžko mne bude někdo vyvracet moje přesvědčení, že byly osvobozeny osoby, které osvobozeny být cíleně měly.

5 6
možnosti

Děkuji za pár rozumných postřehů. Hezký den !

15 3
možnosti
EM

Vůbec nic by se nestalo, neměnilo, pokud by pan Pilný chválil senát a bral na hůl sebevyznavače. Nepochybuji, že by to byla pravda téhož druhu jak opak. Furt a pořád jen totéž. Akcent na to, kdo je rozsévačem hulvátství a všeobecné špatnosti (zlodějství, korupce a svévole všech s kulatým štemplem) jako podstata příčin stavu společnosti schází. Poněvadž odtud se odvíjí i slušnost, či opak.

6 2
možnosti
RH

VK jistě nelze nějaké dílčí zásluhy upřít. Nicméně on se pohybuje v nejvyšších ústavních funkcích bez přestávky od r 89. Posledních deset let vykonává funkci nejvyšší. To, jaká je nyní politická kultura, je hlavně jeho zásluha. Kdo jiný by měl za ni nést odpovědnost, když ne bývalý premiér, předseda sněmovny nebo dlouholetý prezident Václav Klaus? Jeho arogance hvězd se dotýká. Nechtějte po lidech, aby byli jiní, než politici. Politici jsou totiž jen vzorkem národa.

6 6
možnosti
MD

Ale copak to, narode cesky. Ty jsi zil minulych dvacet roku v totalitnim rezimu

a VK byl diktator za nimz stala armada, policie a dalsi. Kde jsi byl ty, narode, ze tak places.

..

Politici jsou z naroda, ale zdaleka ne jeho vypovidajicim vzorkem.

6 5
možnosti
JD

J44i51r58i 10D54v44o24r97a16k

10. 3. 2013 12:25

Kdo nemá úctu k ostatním nemůže očekácát úctu k sobě pane Pilný.

14 6
možnosti
DK

vidite, napsal jste vetu, proti ktere snad zadny normalni clovek snad nemuze nic namitat...presto se nasli (zatim) dva, kterym se to nelibi...tohle proste o moralce neco vypovida. Proste "ja vas mam vsechny na haku, ale vy...vy si me musite vazit!"

5 6
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 30,58
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik