Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J11a35n 19H54l20e84d38í85k

10. 3. 2013 12:11

velmi děkuji za skvělý a naprosto objektivní článek   !!!R^

12 7
možnosti
IF

Tohle je zatím zcela nejlepší a nejstřízlivější článek, který jsem na toto téma četl R^

16 8
možnosti

I45v67o 13Ž45á62č94e62k

10. 3. 2013 11:58

Souhlasím. Zato většina diskusních příspěvků tyto vlastnosti postrádá, ale to se dalo čekat.

13 7
možnosti
DK

Vaclav Klaus byl, je a bude proste amoralni clovek a proto ho slusni lide vylozene nenavidi. Ja sam bych se nikdy zadneho zapalovani Morany nezucastnil, protoze mi to prijde trapne, ale chapu takove jednani. Je vice nez samozrejme, ze Klaus bude mit sve priznivce a nekteri z nich budou vylozene fanaticti. I Hitler je mel. Je to vsechno o te moralce. Spatny clovek bude mit za vzor spatneho cloveka. A osobne co znam lidi, kteri jsou vylozene priznivci Klause, tak jsou to vetsinou ti nejvetsi hulvati a pokrytci...Ostatne je to videt i ve zdejsich diskuzich...

13 19
možnosti
VM

... blog je plný hulvátů a pokrytců, píše poslední slušný člověk na zeměkouli. Takže já, když VK uznávám, jsem podle Vás špatný člověk, hulvát a pokrytec?

TO JE FAKT DOBRÝ ;-D

13 4
možnosti
LV

Václav Klaus byl nejlepší prezident, jakého jsme po válce měli. 

To, že se stal hromosvodem pro frustráty, je toho důkazem.

V jedné z forbín říká Werich o Valdštejnovi: "Chtěl rozříznout Evropu od Švédska až po Itálii. A nebyl to blbej nápad! Proto ho taky zabili. Za blbý nápady se nezabíjí. Kdyby se zabíjelo za blbý nápady, to by bylo bytů volnejch... :-)" VK většinou neměl blbý nápady. 

VK se nebojí říkat, co si myslí, a nemá potřebu se vtírat přežvykováním toho, co "národ" chce slyšet. Nebojí se převzít za to zodpovědnost.

V tom je přesným opakem Miloše Zemana, který se bez skrupulí uchyluje ke lžím jen proto, aby se "národu" zalíbil.

15 16
možnosti
Foto

Patříte k osobám, pro které je VK posvátná kráva, tudíž nejlepší a nedotknutelný. V takových případech je debata nemožná, ze stany uctívatelů dokonce nežádoucí.

13 12
možnosti
JK

Autore,

Klaus v rozhovoru (tuším čtvrtek) před ukončením mandátu zmínil projev Václava Havla v Rudolfínu v roce 1997 jako ten okamžik, kdy si "on začal". Našla a vytiskla jsem si ho a hledala odstavec, který mohl Klause tak moc naštvat. Havel mluvil o mnohem a hodně taky o miliardových zbytečných ztrátách uplynulých let. Je to nepochybně jeden z důvodů, pro který Klaus Václava Havla tak moc nesnášel. Pro který mu dlouho po jeho smrti stále tančí na hrobě. Řekla bych hulvátsky.

14 9
možnosti

Ono je to strašně jednoduché. Jestliže někdo udělá něco hodně špatného, je dehonestován po právu. A pokud ani nedokáže přiznat (ani pochopit) že udělal chybu, pak se nemůže divit, že se mu nedostane pochopení.

Klausova éra byla rozporuplná. Lidem jako mě celkem vyhovoval, pro jeho postoje ke globálnímu oteplování či EU. Příznivci EU si zase na Klausovi velice snadno našli jeho aroganci a narcismus. Proto bude lepší ho hodnotit jako rozporuplného, nicméně ne špatného. To platilo až do amnestie. Většina lidí se kterými jsem mluvil získala dojem, že chtěl (on či jeho poradci) propustit určité lidi, ale nemohl to udělat jmenovitě. Proto byla vyhlášená rozsáhlá amnestie, ve které se ti lidé skryli. Jestliže to Klaus skutečně neudělal schválně, pak slušný člověk by měl vysvětlit své motivy a případně se omluvit, protože chyba to byla kardinální. Jediné co jsme se od Klause dočkali bylo "fuck off". Proto ho považuji za člověka který si zaslouží odchod uličkou hanby, ne za ovací za dobrou "vládu"

p.s. Žaloba je nesmysl kterou vyprodukovali vypatlané hlavy ze senátu, ale morální odsouzení Klause má daleko reálnější příčiny.

11 4
možnosti
Foto

Hulvátství se stalo běžnou součástí našeho života, naneštěstí. Na poklesu morální úrovně (již dříve devastované komunisty) národa, resp. přijímání morálních poklesků typu uplácení, krádeže, zneužívání postavení a pod., jako běžné součásti života, mají nepochybně vliv vrcholní a komunální politici všech stran. ODS a Klausovi však v tomto náleží smutné prvenství, neboť otevřeli pomyslná stavidla nemorálnosti.

8 7
možnosti
Foto

Dost už bylo Klause ale jinak dobrý článek. R^

6 6
možnosti
Foto

I90v69a15n 18M29a93r50e12k

10. 3. 2013 11:19

Pane Pilný máte můj naprostý souhlas, stejný příspěvek jsem před vámi napsal i já, vzápětí byl smazám jako urážlivý či xenofobní takže zde se spíš protěžují "jiné hodnoty" než jaké vyznáváme my. Mějte pěkný den I.M. EU

3 4
možnosti
VM

Velmi dobrý článek, pane Pilný. Každý vidí jen tu nepříliš šťastnou amnestii (i když minulé amnestie VH byly také diskutabilní, obzvláště hned ta první). Pamatuji si, že VK byl prakticky jediný politik, který lil do zbitého národa trocha sebevědomí a suverenity. Ostatně, na které další politiky tehdejší éry, se kterými byl v koaliční vládě a kteří řadu navržených věcí dostali svými "nápady" úplně někam jinam, si dnes někdo vzpomene?

Nesouhlasím úplně se všemi kroky či názory VK, ale zase je potřeba si přiznat, jeho osobnost je natolik silná a vyhraněná, že prostě v mnoha lidech nutně musí budit emoce.

Pokud nic jiného, tak jeho neustálý boj proti současné (zrůdnosti se blížící) podobě EU je věcí, která zaslouží obdiv a úctu.

Neboť tato EU je aktuálně největší hrozbou pro budoucnost naší země a našich dětí. [>-]

12 7
možnosti
JK

Já si pamatuji, že VK byl politik, který sebevědomí a suverinitu vliv do lidí, kteří zbohatli na jeho divoké privatizaci bez pravidel. Ti, kteří se (jaksi omylem) dostali před soud, byli Klausem omilostněni. Srovnávat Havlovu první, postkomunistickou, amnestii s touto křivárnou může jen...někdo s hodně jiným viděním světa než já.

8 13
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 30,58
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik