Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I18v25o 79H40u35b77á42l74e69k

10. 3. 2013 10:57

mohl bych vám uvést desítky příkladů, kdy si myslím, že VK vážně pochybil ve své funkci a je jedno jestli jako předseda vlády, předseda ODS, poslanec, ministr financí, předseda parlamentu či v neposledku jako prezident čr...vy jste si vzpoměl a uvedl jen malý zlomek, i v těchto příkladech nesouhlasím. já jej taky nevidím jako příznivce zlodějů, recidivistů a tunelářů, nicméně fakt, že mu byly a jsou tyto skupiny lhostejné a mimo jeho pověstné rozlišovací schopnosti považuji spíše za jeho chybu. že tepal do bruselské byrokracie je v pořádku a chvályhodné, zkuste mi ale jmenovat pár věcí, ve kterých on sám navrhuje jak by se to mělo dělat jinak a lépe ? a amnestie - jaký výplod jeho noshledů ? to mám brát jako polehčující okolnost ? to nemůžete ani vy sám myslet vážně... ano, není nutné VK dehonostovat a plivat na něj, jistě vykonal mnoho pozitivního, je  ale v každém případě dobré popsat jeho celou politickou kariéru pokud možno nezaujatě a objektivně. a to, že na něj dnes některé skupiny nemohou najít suchou nit je taky tak trochu i jeho zásluha - jako bumerang se mu vrací jeho vlastní činy. nebo snad souhlasíte s hodnocením VK jeho předchůdce VH ? i vy jste krystalickým příkladem toho, jak dokáže být naše vědomí a hodnocení druhých selektivní a neobjektivní...

6 8
možnosti
LJ

ODS disponovala velkými finančními prostředky. Prokázalo se, že různí zahraniční Lájošové Báczyové byli naši podnikatelé, kteří chtěli být skrytí. Každý podnikatel, než vydá korunu, se přesvědčí , zda se mu vrátí. Korupční aféry, ve kterých figurovala ODS, stály vždy stranou zájmu medií (například nákup Gripenů, úplatek půl miliardy aj.) a nakonec se ututlaly. Amnestií Klaus ukončil ty případy, které se nepodařilo zprovodit jinak. Jeden ze stíhaných byl v zahraničí. Někdo mu před vánoci zatelefonoval, že se musí vráti, aby se na něho vztahovala amnestie. Skutečně se vrátil, šel do vazby a po Novém roce byl propuštěn. Ten, kdo mu volal, musel být Klaus, jiný přece na amnestii nepracoval. Tedy jde o případ zapojení do organizovaného zločinu, což však u prezidenta není trestné. Může být trestán jen za vlastizradu. Podle ústavy článek 65 "se velezradou... rozumí jednání směřující proti porušení uzemní celistvosti, svrchovanosti jakož i proti dmokratickému řádu" proto to senátoři napasovali na to porušení demokratického řádu. Nárůst hlasů pro komunisty jasně dokazuje, že lidé ztrácejí důvěru v demorkracii. Příčiny nikdo nehledá. Podle mne se jedna příčina jmenuje Klaus. Kdo nesouhlasí, ať jmenuje jinou příčinu.

A ještě jedna poznámka. Klaus a Zeman ve volbách r. 1990 kandidovali za Ostravu. Klaus však to nechápal tak, že by se měl zajímat o problémy tohoto regionu, proto po nějaké době neměl šanci v Ostravě uspět. Kandioval tedy za Prahu, kde měl zvolení jisté. Nakonec, jak ukazuje vynášení morany, přinášení narcisů a propisek na Hrad, prošustroval i tuto podporu.

8 7
možnosti
MD

VK je timto samozrejme genius, pri jemu priznavanych zasluhach na vsem spatnem, co se v tomto state delo. Kolem nej sami,  jim svedeni andelove.

Mate pravdu, je to ztelesneni nedobroty.

0 5
možnosti
MN

Souhlasím s Vámi pane Pilný, i když si myslím, že "dehonestace" skupinkami lidí při odchodu Václava Klause se ho nijak nedotkla. Předpokládám, že to bylo něco, jak on sám rád říká, pod jeho rozlišovací schopností.

Já jen doufám, že Václav Klaus bude i nadále hlásat své euroskeptické názory, protože v Česku svého následníka v rozumné politické funkci nemá. Většina lidí v této zemi zatím bohužel nedocenila význam jeho působení v zájmu ochrany suverenity českého státu.

Lidé si neuvědomují, že EU direktivy, opatření, regulace, doporučení, atd., které často stojí nad zákony této země, nám čímdál víc svazují ruce. O naší zemi stále víc rozhodují bruselští úředníci, pro něž jsou naše národní zájmy zase pod jejich rozlišovací schopností.

7 9
možnosti
MD

A v pripade EU by si vyznamenani 'zaslouzil se o stat' zaslouzil, stejne tak jako

v par jinych pripadech alespon podekovani.

5 3
možnosti
Foto

Pro mne je to ventilovaná frustrace občanů za stav společnosti na níž má Klaus výrazný podíl.

8 7
možnosti

Pane Pilný, proč si myslíte, že bychom měli tolerovat aroganci moci, být k ní naopak slušní a dělat jako kdyby se nic nedělo a ještě ji uctívat jenom proto, že ji vyznával prazident? To jako, že bychom měli zase mlčet, tak, jako se tomu dělo za minulého režimu? Já osobně se slušně chovám k lidem, kteří jsou sami slušní. Nechci se dívat, jak prezident, který nerespektoval rozhodnutí soudu, nerespektoval ústavu, nezodpovědnou abolicí vzal právo na spravedlnost a víru v ní tisícům poškozených lidí, kterým se pak ještě svým popíráním chyby směje do ksichtu. Myslíte to vážně, že jenom s ohledem na jakousi přežitou úctu k mocnáři máme ohnout hřebet a mlčet? Vždyť to symbolické házení "Morany" (Klause) do Vltavy je snad ten nejméně možný, nenásilný projev nesouhlasu a protestu. Kde jste byl, když lidé házeli vajíčky po Paroubkovi jenom proto, že nesouhlasili s jeho názory, přitom neprovedl ani zlomek toho, co je vyčítáno Klausovi. Nikde jsem nečetl váš blog, kdy byste apeloval na slušnost. Vy totiž zřejmě budete z těch, kteří vyjadřují své názory podle toho, jak se jim to zrovna hodí.

11 8
možnosti
PJ

klaus je po smrti.. obratte list

8 7
možnosti
VS

Klaus zije a Vy konecne dopijte tu flasku.

12 9
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 30,58
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik