Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

samboush.com

17. 6. 2011 14:15
Celkem pěkné

Jen to zravotnictví.  Jedna věc je farmacie a druhá zdravotnictví. U nás je to propojené. Tzn oddělit.

Další věc je , že aktivní dožití a rychlost a míra opotřebebení těla, je dána čáatečne geneticky. Tzn pokud nepřistoupíme na nějakou genovou terapii. Zdravotnictví muže v tomto ohledu pomoci jen prevencí a redukcí side effektů stárnutí.

Jinak nelze řící, odbory jsou na nic. tak stále plní svou úlohu při zastupování zaměstnanců při kolektivním vyjednáváni. Tzn odbory mohou zaniknout až bude potřebné know-how přímo mezi populací. Tzn důraz na kvalitní veřejné vzdělávání.

Nemyslím, si že  by bylo vhodné vzdělávání přesunout čistě do soukromého sektoru. Přeci jenom, know-how lidské společnosti vznikalo nějaký pátek. Ať jsou tu soukromé školy to ano.  Ale neměla by to směřovat ke kastování a elitářství.

Pokud chceme 100% demokracii a 100% fungující volný trh. Musí společnost razantně vystupovat proti pokřivování práva, či deformaci trhu což je i tak problematická korupce , ale i pákování.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

17. 6. 2011 14:06
.

Velmi dobře napsáno

0 0
možnosti
PK

repanak

17. 6. 2011 16:36
Re: .

to snad Angličane nemyslíte vážně

0 0
možnosti
H

habit-.!..

17. 6. 2011 13:56
... pěkně jste to vystihl, jen co je pravda...

... tady můžu jedině dodat - karmaR^

0 0
možnosti
Z

ZabakKvak

17. 6. 2011 13:53
Jsme obdařeni dvěma konci ....

Ano, Ivan Pilný má pravdu, ale bohužel jen částečně. Stále se podle všeho vyskytuje spousta lidí, která používá k sedění i myšlení stále ten stejný konec ...  ;-D

0 0
možnosti
JE

jo.hanna

17. 6. 2011 13:46
Ach jo,

zase máte pravdu. Byla jsem vychovaná v rodině, kde pracovitost byla a je normální a s vědomím, že pomocnou ruku má každý nejdřív hledat na konci své paže. Pracuju ve zdravotnictví a poměrně často vyslechnu nářky, co že to všechno stojí. Minulý režim naučil lidi, že zdraví je ZADARMO, a že na něj máme NÁROK ...  jsme vůbec taková nároková společnost...myslím, že až další generace pochopí... možná... že zdraví vůbec není zadarmo (zvlášť když ho uzurpujeme nezdravým životním stylem) a že právě do něj se vyplatí investovat nejvíc

1 0
možnosti
RH

Enter67

17. 6. 2011 13:59
Re: Ach jo,

Píšu to už níže, ale klidně to zopakuji: Hmm, ještě by bylo dobré se zamyslet, jestli ceny operací, ceny umělých náhrad kloubů či orgánů, ceny léků, jestli to vše má ceny nastaveny ADEKVÁTNĚ vysoko, nebo jestli se prostě "kartelově" šroubují nahoru, protože všichni zainteresovaní vědí, že tyhle věci/léky/zákroky vždycky někdo bude potřebovat. Ono je dost blbý, jestli si běžný člověk za rok vydělá cca 300.000 a pak se dozví, že kdyby si měl zaplatit dejme tomu plnou léčbu rakoviny, tak by musel předtím chodit asi tak 7 let do práce (střílím od oka), nejít, nepít, nebydlet, nic nekupovat a jen šetřit, šetřit a šetřit, aby si na svou léčbu vůbec vydělal. Tenhle systém je normální?

Zdravotnictví a pohřebnictví - jediné dva obory lidské činnosti, které budou mít práci VŽDY. :-P

0 0
možnosti
DL

D_L

17. 6. 2011 13:18
Sice máte pravdu,

vysvětlil jste to pěkně (a souhlasím), ale má to drobný háček: dejme tomu, že člověk nějakou dobu slušně vydělával, na stáří půjde dělat hlídače k přechodu nebo sekáče trávy za odpovídající peníze a z čehopak se mu pak bude počítat důchod? Zdaleka ne každý vydělává tolik, aby se během aktivního života mohl důkladně zabezpečit na důchod (podotýkám, že já mezi ty šťastnější patřím).

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

17. 6. 2011 13:25
Re: Sice máte pravdu,

to nemá zase tak moc souvislost, protože v té době důchodový systém bude mizivý. každopádně pokud slušně vydělával, tak 5 let navíc jako hlídač mu to nesníží, ale naopak zvýší, protože důchod by seměl počítat z "napracované" mzdy, ne jako poměr podle toho, co vydělával.

nehledě na to, že když bude v důchodu místo sekání trávy, tak bude dostávat míň a ještě nebude mít co dělat.

1 0
možnosti
HM

ladhela

17. 6. 2011 13:03
souhlasím

pěkně napsané ..karmaR^

2 0
možnosti
N

Niky79

17. 6. 2011 12:29
ROFL

"Ano, zdravotnictví je černá díra. Vyhazujeme peníze za zbytečné a předražené léky, přístroje na robotické operace za desítky milionů, které v malých nemocnicích stěží najdou odpovídající uplatnění. Zdravotnická zařízení jsou spravována neefektivně. Leckde je korupce. Tohle odstranit je však podmínka nutná nikoli postačující. Musíme si prostě připlatit"

Ne. Nehodlam si priplacet! Priplatim si, az korupce zmizi a az budou zdravotnická zařízení spravovana efektivneji. Tim, ze do takoveho systemu nasypete vice penez, stane se jedine - vase penize rychleji rychleji zmizi v te cerne dire. Totez plati o statu a vyberu dani. Doprdele, jak to, ze to nevite?

1 0
možnosti
G

Gašpo

17. 6. 2011 12:45
Nedá mi to a zareagujem:

Čo by ste čakal od človeka, ktorý pre udržanie ekonomiky v chodu navrhuje, že sa napríklad vytvoria miesta pre starých ako policjatov "hlídajících přechody u škol".

Jediný pozitívny dopad to bude mať, že dotyčný sa nebude doma váľať a dostane pocit, že je "užitočný". Čo to má ale spoločné s ekonomikou? Uvažujme:

Ak vytvorím také miesta, zaplatím za uniformy a vybavenie a budem platiť sociálne a zdravotné + plat. Kto to bude platiť? Samozrejme štát. A kde na to ten štát bude brať peniaze? Nie je jednoduchšie mu tie peniaze rovno poslať formou dochodku? Alebo si pán bloger myslí, že takého policajta budú platiť rodičia detí ako nadštandartnú službu? Ale čo to rieši? Ten kto má deti v škole bude za to od štátu potrestaný ďaľším poplatkom? Nie je teda spravodlivejšie ak by všetci plošne prispievali rovno na jeho dochodok?

Svatá prostoto, pán "Prezident" vymyslel perpetuum mobile.;-D

0 0
možnosti
N

Niky79

17. 6. 2011 12:25
To myslite vazne?

"Proč se bouříme zaplatit víc za řadu let života navíc, které dostáváme?"

Proc se bourime? Podivejte se, kolik z platu zamestnance jde na zdravotni pojisteni. Zdravotnicni je navic vec, kterou lze oznacit za nezbytnou a nutnou. S mirnou nadsazkou, neni mozne prezit bez nej - narozdil od piva a cigaret, bez kterych se clovek muze obejit a ktere si navic clovek neplati predem (!) Proto se lide nebouri proti zvysovani cen piva a cigaret.

Vase argumentace je proste na urovni zacka 5. tridy zakladni skoly. Tim ale predpokladam nejste...

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

17. 6. 2011 13:41
Re: To myslite vazne?

hehe, to jste mne pobavil. uvedomte si, ze z jeho platu jde mnohosetnasobne vice, nez z vaseho platu. Ale jaksi to na logice nic nemeni.

Pokud dostanete rakovinu a budete potrebovat lecbu, tak vsechno, co jste za cely zivot vy odevedl na zdravotnim pojisteni postaci tak na 2 tydny lecby, nikoliv na roky, ktere jsou potreba.

predstava vsech, ze je to preci zadarmo, kdyz si platim zdravotni je proste smesna a neni hodna ani toho zaka pate tridy.

kouzlo neni v neboureni se proti pivu, ale v tom, ze mate pocit, ze zdravotnictvi je prece zadarmo a ze ho davno mate zaplaceny v tom co odvadite, takze proc byste meli neco priplacet. Byl byste tedy radeji pro, aby zadne zdravotni pojisteni nebylo a vy jste si platil komplet vse, co budete potrebovat? to by preci bylo nejlepsi, ne? jen nechci videt, az budete potrebovat vymenit kycelni kloub. prodate dum?

0 0
možnosti
RP

radim36

17. 6. 2011 12:22
Autor má v zaměstnávání seniorů sám kýbl másla na hlavě.

Dosud pracoval jako významný manažer v tolika velkých firmách a všechny bez výjimky  preferovaly na jakékoliv pracovní místo, kromě hodně vysokého manažmentu, najímat mladé a starších se zbavovat.

0 0
možnosti
L

Leff

17. 6. 2011 12:28
Re: Autor má v zaměstnávání seniorů sám kýbl másla na hlavě.

To je zajímavý... ;-D takže senioři patří jen do hodně vysokého managementu... ;-D  No vida. Máte bod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik