Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo

17. 6. 2011 12:09
To myslíte vážne?

No, keď sa dívam vpravo na tie Vaše všetkymožné funkcie a potom si prečítam Váš text, napadá ma známe heslo:

NENÍ DŮLEŹITÉ CO ZNÁŠ, ALE KOHO ZNÁŠ.

Normálne ma prešla chuť polemizovať o niečom, čo ignoruje aj obyčajné kupecké počty. Tak sa ospravedlňujem, ale moj koment zostane proste nekonštruktívny.

0 0
možnosti

Mablung

17. 6. 2011 11:57
to je těžký

Dle mých zkušeností, většina lidí není přesvědčitelná argumenty. V nejlepším případě prohlásí ano, máte zajísté pravdu, ale ...

My pravičáci často mluvíme o tom jak se lidé mají dobře, kolik všichni vyděláme, ... . Ale my to bereme z pohledu ekonomie a chybí nám pohled sociologie a psychologie. Lidem je jedno kolik vydělávají. Lidem je jedno v jakém je stát deficitu. Lidem není jedno kolik vydělává soused. Lidem není jedno kolik musí za něco zaplatit. Viditelně. Neviditelné věci jako jsou daně je moc netrápí (zanadávají si, ale hned na to zapomenou)

Vy jste možná zvyklý na jiný pracovní kolektiv, ale pokud byste někdy vedl dělníky, pochopil byste. Ti lidé mají totálně jiné starosti a na nějakou makroekonomii a dlouhodobé plány zvysoka.

Jinak, s Vaším článkem souhlasím, ale nečekejte podporu od lidí (lidi = prostě průměrný člověk s rodinou, průměrný výdělkem, ... )

1 0
možnosti
JF

Quasar

17. 6. 2011 11:49
Tahle vláda a seriózní analýza? Nesmysl...

Stačí udělat seriózní analýzu takovýchto příležitostí ....Překvapivé je, že to ignoruje vláda a její experti ve svých „reformách“.

Ano v tomto máte pravdu. Tato vláda doslova exkrementuje na skutečné reformy. Její představitelé nezískávají body skutečnou prací na skutečných reformách, ale ubohými říkankami, siláckými prohlášeními. Ale ovce jsou spokojené. Vždyť přece veršující Kalousek a hřímající Nečas je přesně to, co potřebuje tahle země místo reforem. Jenže... Co vlastně jiného můžeme čekat od politiků...:-/

0 0
možnosti
V

viet

17. 6. 2011 9:12
pane Pilný

Pane Pilný, vaše úvahy jsou překvapive prvoplánové; to mě právě u Vás nepříjemně zaráží.. Co kdyby jste vedl úvahy směrem: kolik musí mít tato země lidí a kolik z nich musí pracovat, aby se uživila? Pak si nemusíte klást otázku, z kterého konce věkového spektra radši chcete (drahé) nezaměstnané! Ty Vaše otázky mají stejnou hodnotu, jako o tom, že ještě po první světové válce muselo v zemědělství pracovat třicet procent lidí, aby nevypukl hladomor. Dnes stačí tři lidi za sta a v másle se válíme. Přemýšlení horním koncem i dolním koncem nám jistě pomůže, ale jen za předpokladu, že jsme nezůstali na úrovni ruchadla!

Spolu s panem Špidlou musím konstatovat: Zdroje jsou!

Myslete hlavně horním koncem, Vy na to máte! Na lidi Vašeho typu jest spoléhat.:-)

0 0
možnosti
RH

Kruton

17. 6. 2011 9:18
Re: pane Pilný

to je základní nepochopení fungování ekonomiky. Nezaměstnaní nejsou nezaměstnaní proto, že by na ně nevyzbyla práce, ale proto, že svou činnosti nejsou společnosti nijak užiteční... Pak je pochopitelně pro společnost lepší, když kvalitní zdravotní sestra pracuje do sedmdesáti a mladý neschopný automechanik je na dávkách...

0 0
možnosti
AA

Saša

17. 6. 2011 8:29
Sytý hladovému nevěří.

Boháčům se to snadno kecá o tom, jak se staří lidé budou věnovat práci mimo svou celoživotní kvalifikaci a praxi (a výši mzdy přitom pominou, protože boháče výše mzdy nezajímá, neboť sytý hladovému nevěří).

Ekonomické problémy důchodového systému a jeho hrozící kolaps jsou způsobeny populační depresí. Lékem na nemoc nemůže být zhoršení toho co nemoc vyvolalo - to platí pro organismus individuální i společenský. Nelze řešit důchodový problém tím, že se dále zhorší podmínky pro reprodukci, že se dále prohlubují protirodinné právní a ekonomické mechanismy.

A bolševické kecy o klidu na poctivou práci mne rozčílí vždycky. To je nejoblíbenější mantra těch, kdo se chtějí udržet u moci a zdrojů bohatství: otrok má být poslušný a pilně pracovat a nestarat se o věci kolem něj. Maul halten und weiter dienen.

0 0
možnosti
PK

pavel kula

17. 6. 2011 8:59
Re: Sytý hladovému nevěří.

teda takhle mluvit o odborářských předácích, že se nestydíte ;-O

0 0
možnosti
JN

mahdi

17. 6. 2011 8:14
Třetí možnost

Díky vašemu návrhu by k mizerné podpoře a mizernému důchodu ještě přibyla mizerně placená práce. Bravo.

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 6. 2011 8:02
bohužel to tak není

1.Kalouskova reforma přece k Vámi popisovanému stavu vede,tedy že budoucí senioři  budou mít napřed mizernou podporu v nezaměstnanosti a pak mizerný důchod.

2.Nejde přece o to aby se udělala analýza příležitostí prací pro seniory a ani o to aby jim na tu práci stát zaplatil rekvalifikaci.Ale, pouze jen a jen o to,zda jim tuto vhodnou práci na trhu práce v dostatečném počtu bude někdo nabízet a hlavně platit.Respektive a to je horší,zda by bylo nějak uzákoněno,toto je práce pro předdůchodové seniory a nikdo jiný ji nesmí dělat.Jinak si podnikatel i stát najme mladé  a silné,třebas brigádníky nebo Ukrajince, co mu to udělají za polovinu času a klidně i miň peněz.

3.Zdravotnictví=škoda že pro spoustu lidí nestojí otázka,zda si místo nadstandardního připlácení na léčení (nikoliv zdraví,to jim ani doktoři ani politici stejně garantovat nebudou)pojedou na luxusní dovolenou,ale jestli pak budou mít na nájem,elektřinu nebo oblečení pro děti.Nebo,i na spoření na ten výše zmíněný důchod

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

17. 6. 2011 7:48
Stádnost davu

Proč lidé neprotestují proti zdražování jiných věcí, ale kvůli 30 Kč u lékaře zaneřádili senát sociálními demokraty? Inu proto, že lidé jsou manipulovatelné stádo. Kolem těch třiceti kaček se udělal humbuk a stokrát opakovaný humbuk lidé vzali na vědomí. Kdyby se zíz¨tra začal dělat humbuk kolem ceny obuvi, tak v příštích volbách vyhraje ten, kdo bude slibovat boty za dvacku a lidé by poplatkům u doktora vůbec nevěnovali pozornost.

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 6. 2011 8:19
Re: Stádnost davu

To je podstata kapitalismu.Nemůžu protestovat proti vysoké ceně v soukromém obchodě.Tu si určuje obchodník sám.Buď na to mám a chci to koupit,nebo jdu jinam kde to mají levnější,a nebo si to nekoupím. Jasňačka.

Ve zdravotnictví to vypadá úplně jinak

1. K doktorovi jít nechci, k doktorovi když mám zdravotní potíže jít musím. 2.Tudíž regulační poplatky nic neregulují.Když mám zlomenou nohu nebo akutní slepák, těch 30Kč stejně musím vysolit.3.Ani si nemůžu vybrat mezi doktory jestli by mě někdo neošetřil v rámci konkurence za poplatek 20 Kč,5Kč nebo i bez.A zase naopak si zdravotní zařízení kde je nával pacientů nemůže ty poplatky zvednout třeba na 70 Kč aby část těch pacientů přesunula jinam.Všechno je direktivně rozhodnuto státem..A zcela stejně to bude i po zavedení nadstandardu. Nadstandard si příplatit obvykle budeš muset(nikde v návrhu reformy nestojí,že by se odpustil někomu kdo ho potřebuje ze zdravotních důvodů), a bude stát všude stejně.takže, proti komu tedy máme protestovat?

0 0
možnosti
F

fryč

17. 6. 2011 7:19
Pane autore

Vy opravdu moc nevíte o starostech většiny zaměstnanců. Z příjmu 9 - 12 tis. čistého, nové auto nepořídíte. Lékaři dělají vše pro to, aby lidé byli zdárnými konzumenty léků a lékařské péče, ne aby byli zdraví a dokonce práce schopni (myslím tím po 60 létech věku). Kolik nakoupíte traktorů a postavíte nových parků, kolik zajistíte opatrovníků, aby pracujíci na ty stroje vysadili a potom odvezli na zdravotní středisko?

0 0
možnosti
PD

DolevaP

17. 6. 2011 7:05
Výborně napsané

0 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik