Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý, souhlasím, i karmu dávám, leč nic naplat, níže píšící čtenáři mají pravdu - jako exministr jste mohl fundovaně zasáhnout. Vím, byl jste jím krátce a zřejmě nejde močit proti větru, Babišovi. Jenže tady jste mohl napsat něco konkrétnějšího, snad byste na to měl mít znalosti a informace.

Myslím a doufám, že ono ráno postihne již tuto vládu, protože překroucené jásavé výsledky dlouho nevydrží a čím dřív, tím líp.

19 1
možnosti
MS

Dobrý, ale od bývalého ministra financí bych čekal poněkud fundovanější a podrobnější rozbor situace, než jen pár náznaků, které je schopen dát do placu skoro každý, kdo se trochu zajímá o dění ve státě.

19 0
možnosti
Foto

Popuismus umožní vyhrávat volby tak dlouho, dokud zadluženost veřených rozpočtů nestoupne na úroveň ostatních.

Byl jste v politice, tak víte sám nejlépe, jaká je vůle politické reprezentace kazit si popularitu nepopulárními kroky.

Příliš nízká nezaměstnanost už vede k inflaci - ala Phillipsova křivka. Poptávka pracovních sil po pracovních místech je nepřímou úměrou k možnosti zajistit si peníze ze sociálního systému.

5 0
možnosti
Foto

Kokrétně jste mohl něco řešit v politici jako ministr financí,tohle je o ničem....pokud si ovšem vzpomínám byl jste ministr za populistickou stranu vedenou populistickým vudcem a to co jste napsal,by mu volby určitě nevyhrálo....:-)

14 8
možnosti
MB

Žijeme zřejmě v nejlepší epoše - je otázka, jak dlouho to ještě bude trvat. Nabízí se pojmy přestárlost a podstata. Sílí věková kategorie starších, což vynárokuje důchody a lékařskou péči. Životní úroveň je, nicméně se to neodráží zcela, např. vozový park aut stále stárne ! Zřejmě to příznivě potrvá ještě 1-2 roky. Čekal by se sofistikovaný přístup na doby horší. Neděje se, naoapak bývalé rezervy se rozpouštějí do rozpočtu - pro vyvolání populo efektu. Věci, měly být dávno vyřešeny nejsou ! Důchodová reforma, digitalizace státu s úbytkem úředníků, dálnice - rychloželeznice, co se suchem ? Žijeme z podstaty okamžiku ! - Je třeba se zeptat A. Merkelové, jak to s námi myslí, jak dlouho náš export ještě pojede. A. Babiš žádný zázrak nepřináší - co je ovšem horší, on se ani o žádný nepokouší ! Nic koncepčího - promyšlené investice není vidět a opět se osvědčeně projídáme. Ano, teď je lépe ... :-)

19 0
možnosti
  • Počet článků 111
  • Celková karma 30,58
  • Průměrná čtenost 4962x
Hezký den, čím jsem byl, vším jsem byl rád, chudým dítětem, štastným otcem a dědou, šéfem Microsoftu, autorem 12 knih, investorem v televizním Dni D, poslancem, ministrem financí. 

 

 

 

Seznam rubrik